Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Så lyckas du med den perfekta basen!

Lumenes makeupartist och globala ambassadör Fanny Lagerwall (Instagram: @facebyf) har arbetat som makeupartist i över 12 år. Hon är känd för att garantera det bästa glowet på TV-profiler som Tilde de Paula, Carina Berg och Tina Nordström. Fanny är en trogen Lumene-ambassadör och har sminkat med Lumenes produkter i över 8 år. Vi ställde några frågor till henne om foundations! 

Psst.. Just nu har vi 20% på allt från Lumene - passa på att klicka hem din foundation idag!
Erbjudandet gäller t.o.m 16 januari och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Vad är steg 1 för den perfekta basen?

Första steget är att återfukta huden, ett tips är vår Nordic Hydra 24h Moisturizer som återfuktar huden intensivt. Innan man lägger en foundation är det också viktigt att använda en primer. Det hjälper till att jämna ut hudtonen och får din foundation att hålla bättre, berättar Fanny.

Vad är det viktigaste för dig när det kommer till val av foundation? 

Att hitta rätt foundation kan vara klurigt men det viktigaste är att utgå från din hudtyp och vilket resultat du är ute efter. En del vill ha en mer naturlig bas och en del är ute efter en mer täckande bas. 

Välj en av våra veganska foundations som passar dina behov. Vill du ha en mer naturlig look så skulle jag välja vår Natural Glow Foundation som ger en osminkad look och naturlig lyster. Om du letar efter en foundation som är perfekt för både dag och kväll så skulle jag rekommendera vår CC Cream. Den jämnar ut hudtonen, täcker rodnader och ger en naturlig lyster. Är man ute efter en mer täckande foundation som tar bort ojämnheter så skulle jag rekommendera vår BLUR foundation. Är man ute efter en väderanpassad foundation som ger en strålande och matt finish så skulle jag testa vår STAY foundation. 

Vilken nyans ska man välja på sin foundation? 

Om du har svårt att hitta rätt nyans direkt så föreslår jag att du ska välja den ljusare och istället använda dig av ett solpuder för att få en mer solkysst känsla. Mitt bästa tips är också att blanda två nyanser för att skapa den perfekta nyansen just för dig. 

Några do’s and don’t’s när det kommer till foundation?  

Jag tycker det är viktigt att börja sin bas med en ren och återfuktad hud. Mitt “Gör inte” tips är att inte applicera för mycket foundation, du behöver inte ett tjockt lager. Jag rekommenderar att börja med ett tunt lager och bygga på vid behov.