Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

RFSU FemCare - nordens första produktserie utvecklad för kvinnor i klimakteriet

RFSU FemCare är en unik kombination av fyra olika kosttillskott och tre vårdande produkter. Serien har utvecklats tillsammans med experter (gynekologer, kosttillskottspecialist, sexologer mm) i syfte att erbjuda produkter som kan hantera de vanligaste klimakteriebesvären: exempelvis värmevallningar, sömnproblem och torra slemhinnor.

Här hittar du hela sortimentet från RFSU.

Klimakteriet - en ny period i livet

Klimakteriet är en hormonell process, som innebär att de kvinnliga könshormonerna sjunker - ungefär som en slags omvänd pubertet. Hur man upplever klimakteriet är mycket individuellt. För att ta reda på vilka besvär och symtom kvinnor upplever i klimakterier har RFSU genomfört en unik kvantitativ undersökning med över 3000 kvinnor i Norden. Med insikter från undersökningen har dom utvecklat en produktserie för 11 av de 12 mest förekommande besvären. Beroende på vilken/vilka besvär du upplever finns det olika produkter som kan vara till hjälp:

Hitta rätt produkt för ditt klimakteriebesvär

Beroende på vilket/vilka besvär du upplever finns det olika produkter som kan vara till hjälp:

Upplever du vallningar och humörsvängningar?

RFSU Meno & Mood är kosttillskott som kan ge ett ökat välbefinnande genom att underlätta typiska symtom som uppkommer i klimakteriet, så som vallningar, svettningar, humörsvängningar, rastlöshet samt torra slemhinnor.

Lider du av trötthet och utmattning?

Lust & Energy är ett kosttillskott för kvinnor som i samband med klimakterier upplever trötthet, energibrist samt torra slemhinnor!

Har du torra slemhinnor?

RFSU Moist & Skin är ett kosttillskott särskilt anpassad för kvinnor som upplever torrhet i slemhinnorna, hud och hår samt skörare naglar.

Upplever du sömnproblem?

RFSU Relax & Sleep är ett kosttillskott för en vilsam sömn under och efter klimakteriet samt för en positiv sinnesstämning. Under klimakteriet förändras kroppens hormonnivåer och kvinnor kan uppleva svårigheter med sömnen. RFSU Relax & Sleep innehåller naturliga växtextrakt som hjälper till så det bli lättare att komma till ro och somna.

Kosttillskott

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Vid irritation och svidande känsla i hud och slemhinnor

RFSU Intim Wash Oil är en mild intimtvätt + vårdande olja i samma produkt, speciellt anpassad för torra slemhinnor. Oljan rengör varsamt och verkar mjukgörande för att skydda känsliga slemhinnor. Så mild att den även kan strukas på huden utan att sköljas av, för en extra mjukgörande och skyddande känsla för underlivet.

Vid torra slemhinnor i underlivet

RFSU Intim Relief Balm är en mild intimkräm mot torra slemhinnor. Den är intensivt mjukgörande och lugnar torr och irriterad hud. Speciellt utvecklad för torra slemhinnor i underlivet.

RFSU Natural Moist Glide är ett skonsamt och vattenbaserat glidmedel speciellt utvecklat för torra slemhinnor. Använd vid samlag eller tillsammans med sexleksaker för att tillföra fukt och lindra obehag vid torra slemhinnor.

Intimvård