Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Retinolskola med @Glowaddictions och CeraVe

CeraVe har släppt ett nytt retinolserum (hurra!). Här kan du läsa allt om det nya tillskottet och även lära dig hur du applicerar serumet på bästa sätt. Vi har självklart tagit experthjälp från hudvårdsinfluencern Glowaddictions. Är du intresserad av att lära dig mer om hudvård? Kolla in hennes instagram här.

Varför retinol?

Retinol är en form av A-vitamin som har blivit känd för sina effektiva och reparerande egenskaper. I huden förvandlas molekylerna till A-vitaminsyra som har många positiva egenskaper för huden. En stor anledning till att retinol har blivit så populärt inom hudvård är tack vare sina återuppbyggande och utjämnande egenskaper. Retinol ökar också cellförnyelsen, hämmar talgproduktionen, reducerar orenheter och ökar kollagenproduktionen. Dessutom stärks kollagen och elastin som i sin tur gör huden spänstig och mjuk. Nedan har vi listat några positiva effekter som retinol kan ha på din hud.  

 • Förebygger tilltäpptheter
 • Motverkar akne
 • Minskar akneärr 
 • Reducerar fina linjer
 • Ger jämnare hudton
 • Reducerar pigmentfläckar som orsakats av solskador 

Nyhet i CeraVefamiljen - CeraVe Resurfacing Retinol Serum 

Resurfacing Retinol Serum reducerar synligheten av porer och märken efter akne. Det är ett lätt, snabbt absorberande serum med inkapslad retinol, derivat från lakritsrotextrakt och niacinamid, som hjälper med att stärka den skyddande hudbarriären. Hudens yta förfinas vilket ger en slätare hud och mer strålande utseende. Serumet är utvecklat av dermatologer och hjälper till att exfoliera, ge lyster och stärka hudens skyddande barriär.

Retinolskola med @Glowaddictions

Att tänka på när du introducerar retinoider i din hudvårdsrutin

 1. Vänj in huden långsamt, börja en kväll i veckan och öka succesivt till 3+ gånger i veckan.

 2. Applicera produkten på torr hud för att minska risken för irritation. Du kan också göra en så kallad retinol-macka. Då kan du applicera din fuktkräm först och retinolserumet sen för att buffra.

 3. Retinoider ska inte kombineras med c-vitamin eller exfolierande syror i samma rutin.

 4. Solskydd rekommenderas i alla hudvårdsrutiner, men är extra viktigt i rutiner tillsammans med aktiva ämnen som retinol. Då passar CeraVes populära fuktkrämer AM och PM perfekt! Observera att en dagkräm med solskyddsfaktor ska ses som ett komplement och inte substitut till en solkräm. Retinoider gör inte huden mer solkänslig men kom ändå ihåg solskyddet. Då passar CeraVes populära fuktkrämer AM och PM perfekt!

  Skulle huden börja fjälla - backa användandet till huden har slutat fjälla.

  Observera att en dagkräm med solskyddsfaktor ska ses som ett komplement och inte substitut till en solkräm.

Kompletterande krämer för dag och natt

Kompletterande kräm för dagen 

CeraVe Facial Moisturising Lotion AM är en återfuktande ansiktskräm med solskyddsfaktor 50 för högt och omedelbart skydd mot båda UVA- och UVB-strålar. Ansiktskrämen tillför fukt och bidrar till att bevara den beskyddande hudbarriären med tre essentiella ceramider, hyaluronsyra, niacinamide och vitamin E.  

CeraVe Facial Moisturising Lotiom AM finns också med solskyddsfaktor 30 som ger ett bredspektrumsskydd mot UVA och UVB-strålar. Den tillför fuktighet och bidrar till att stärka den skyddande hudbarriären med tre essentiella ceramider, niacinamid och hyaluronsyra. Den är utan parfym.

Kompletterande kräm för natten 

CeraVe Facial Moisturising Lotion PM är en lätt återfuktande dag och nattkräm. Formulan innehåller hyaluronsyra och tre essentiella ceramider som samverkar för att bevara fukten och bidrar till att stärka hudens skyddsbarriär.  

Fler populära hudvårdsprodukter från CeraVe