Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Pensionsförmånen med guldkant avslutas ​

Vi på MEDS tvingas tyvärr avsluta bidraget till landets pensionärer tidigare än förväntat.

Vi införde under september ett eget högkostnadsskydd för äldre. Vi på MEDS betalde av egna medel tillbaka halva läkemedelskostnaden för alla över 61 år. Nu har Tandvårds och Läkemedelsverket (TLV) slutligen gjort bedömningen att de inte anser att förmånen är tillåten. Vi måste tyvärr därmed avsluta förmånen för pensionärerna från och med imorgon 25 september. 

Vi på MEDS beklagar det här beslutet som gör det dyrare för landets pensionärer. I och med att vi levererar i hela landet och inte ställer krav på medlemskap i någon kundklubb anser vi att vi uppfyllde de krav på likabehandling som tidigare framförts som hinder. Vi tror fortsatt att landets äldre har stora fördelar av att få sina läkemedel snabbt levererade till dörren men noterar att TLV inte håller med.  

Vi anser inte att TLV har stöd för sitt beslut i lagen och skulle gärna se det rättsligt prövat. I flera länder, exempelvis Storbritannien, betalar äldre inte för läkemedel alls. Det får nu bli en politisk fråga om det skall till en förändring för Sveriges pensionärer.

MEDS betalar hälften!

Att vara sjuk är inte självvalt, därför vill vi på MEDS vara en hjälpande hand på vägen till att må bättre och tar därför tag i de ofantligt dyra högkostnadsskydden under september månad.

Nu behöver du som pensionär* inte stå för hela kostnaden själv fram till 1 125 kr, utan vi på MEDS står för hälften! Din subvention börjar helt enkelt från den första kronan du spenderar på receptbelagd medicin. Så bra!

Har du några frågor eller undrar något mer om vårt erbjudande om återbetalning, tveka inte att kontakta vår kundtjänst som har öppet kl 8-22, varje dag*.

  • Ring 08-428 455 10
  • Mejla hello@meds.se
  • Chatta med vår kundtjänst

*Avvikande öppettider kan förekomma under röda dagar!