Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Nicorette - Historia & Vision

Nicorette är Sveriges mest köpta nikotinläkemedel1 för rökavvänjning och är kliniskt bevisat att hjälpa dig att sluta röka och lindra både abstinensbesvär och nikotinbegär. Endast cirka 4%2 klarar att sluta röka utan hjälp och enbart viljestyrka - öka dina chanser3 att bli rök- och nikotinfri med hjälp av Nicorette4.

Nicorette erbjuder marknadens bredaste sortiment i många format, styrkor och smaker av receptfria nikotinläkemedel – tuggummi, sugtablett, munspray med smaker av exempelvis pepparmint och fruktmint, inhalator samt resoriblett och plåster. Nicorette är skaparen bakom världens första nikotinläkemedel och har sin forskning, utveckling och tillverkning i Helsingborg sedan 19785. Ge viljestyrkan lite extra hjälp – bli rök- och nikotinfri med Nicorette!

Funderar du på att sluta röka med hjälp av snus? Prova istället Nicorette!

För dig med högt nikotinbegär, eller om du misslyckats att sluta röka tidigare - prova Nicorette kombinationsbehandling för extra stöd att lyckas sluta för gott.

1IQVIA & Nielsen ScanTrack, Value & Unit Sales 1000, w48, 2023 2Studieresultat visar 3-5% rökfria under 6-12 månader. 3Jämfört med enbart viljestyrka. 4Målet med Nicorette är att bli rök- och nikotinfri, även från nikotinläkemedel. 5Samtliga beredningsformer tillverkas i Helsingborg, undantaget plåster.

Visionen om ett nikotinfritt samhälle

Visionen för Nicorette är att hjälpa människor leva ett hälsosamt liv genom att stötta deras val att bli rök- och nikotinfria för gott. Även från nikotinläkemedel. Nicorette är kliniskt bevisat att hjälpa dig att sluta röka och lindra både abstinensbesvär och nikotinbegär. Ge viljestyrkan lite extra hjälp och bli rök- och nikotinfri med Nicorette!

Nicorette är skaparen bakom världens första nikotinläkemedel och har sin forskning, utveckling och tillverkning i Helsingborg sedan 1978*. Därmed har Nicorette under drygt 40 år hjälpt människor att sluta röka. Men historien sträcker sig ännu längre tillbaka. Redan 1967 arbetade två läkare i Lund med en idé om en produkt för att minska symptomen vid nikotinabstinens. Drivande bakom idén var det faktum att besättning på ubåtar och flygplan ofta drabbades av nikotinsug som påverkade deras koncentration. Tanken var således att erbjuda en produkt som innehöll nikotin men inga övriga ämnen som finns i en cigarett – året var 1978 och det första nikotintuggummit var fött.

*Samtliga beredningsformer tillverkas i Helsingborg, undantaget plåster.