Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Öka dina chanser att sluta röka med Nicorette®*

Har du tänkt att det är dags att ta tag i att bli rökfri? Att bli rökfri kan vara en tuff utmaning, men hälsofördelarna är många. Visste du till exempel att syrenivåerna i blodet återgår till de normala redan efter 8 timmar efter att du slutat röka? Att bli rökfri är att investera i din hälsa - därför har vi här samlat lite tips & råd kring hur du kan öka dina chanser att bli rökfri tillsammans med Nicorette®.

Kombinera två produkter för extra stöd

Har du ett högt nikotinberoende och behöver extra stöd? Har du tidigare misslyckats med dina försök att bli rökfri? Då kan du kombinera två stycken produkter från Nicorette® och öka dina chanser att bli rökfri i jämförelse med endast en produkt.**

Använd ett Nicorette® 25 mg plåster som bas och kombinera med exempelvis Nicorette® Munspray eller Nicorette® Sugtablett. Plåstret ger en jämn tillförsel av nikotin under hela dagen samtidigt som du får en snabb, extra lindring av det andra formatet.

Tänk på att dosera rätt och välja en lämplig styrka. Ett 25 mg-plåster från Nicorette® fungerar väl tillsammans med exempelvis 2 mg tuggummi, munspray, inhalator och 2 mg sugtablett.

Hitta rätt produkt för dina behov

Nicorette® erbjuder flera olika produkter som kan hjälpa dig sluta röka. Behöver du omedelbart lindring, långvarig och diskret lindring eller saknar du att hålla händerna sysselsatta med en cigarett? Oavsett vad du har för behov av hjälp under din resa mot att bli rökfri har Nicorette® en produkt för dig.

Depotplåster

Transparant depotplåster ger lindring mot röksuget i 16 timmar och är en diskret och enkel lösning. Appliceras en gång dagligen för dygnets vakna timmar (16 timmar) och ger en jämn och konstant nikotintillförsel där nikotinet långsamt tas upp genom huden.

Munhålespray

Munhålesprayen passar dig som vill ha enkel, snabb lindring. Vid 2 sprayningar minskas röksuget redan efter 30 sekunder. Finns med pepparmint- och fruktsmak.

Medicinskt tuggummi

Sockerfritt tuggummi med nikotin som finns i flera goda smaker.

Sugtablett

Sugtablett med nikotin som kommer i flera olika smaker och ger en diskret lidring av abstinensbesvär. Tabletten är sockerfri.

Inhalator

Passar bra för dig som saknar själva plocket med cigaretter då den sysselsätter händerna likt en cigarett.

5 tips för att sluta röka

1. Hitta din motivation till att bli rökfri
Att röka kostar både hälsan och plånboken, så att hitta det som motiverar dig kan vara ett bra första steg. Du kan till exempel räkna ut hur mycket pengar du sparar på att sluta röka under en viss tidsperiod och avsätta pengarna till något annat – kanske något du inte hade unnat dig i vanliga fall. Eller så kan du påminna dig om alla hälsofördelar som kommer med att bli rökfri och se det som en viktig investering för din hälsa.

2. Använd ett Nikotinläkemedel
En tuff del av resan mot att bli rökfri kan vara nikotinabstinensen. Den kan få dig att känna dig irriterad, orolig och/eller nedstämd. Som tur är finns det flera receptfria läkemedel från Nicorette® som kan underlätta genom att lindra dessa besvär. 

3. Sluta ihop med någon kompis eller närstående
Det mesta som kan kännas jobbigt i livet kan kännas lite lättare med stöd från våra nära och kära. Har du någon vän eller annan närstående som också planerar att bli rökfri så kan ett alternativ vara att göra denna resa ihop. Ni kan då stötta och peppa varandra de dagar då de känns extra tufft.

4. Planera din resa mot att bli rökfri
Att sätta upp delmål och slutmål kan vara en god idé för att hålla motivationen uppe. Börja med att sätta ett första datum ganska kort fram i tiden och kom ihåg att belöna/berömma dig själv när du når dina delmål. Fundera även på om det passar dig bäst att sluta tvärt eller om du ska trappa ner gradvis. Kom ihåg att alla är olika och försök hitta det sätt som passar dig och din livsstil bäst.

5. Ge inte upp vid motgångar
Var inte för hård mot dig själv om du faller tillbaka i gamla vanor i ett svagt ögonblick. Se inte eventuella misslyckanden som en anledning att ge upp helt – påminn dig själv om varför du slutade från första början och beröm dig själv för alla dagar du varit rökfri snarare än att fokusera på eventuella stopp på vägen.

*Nicorette® (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Rådgör alltid med hälso- och sjukvårdspersonal före användning vid sjukdom, graviditet eller amning. Begränsad behandlingstid. Läs alltid bipacksedeln noga © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2023.

**med Nicorette® kombinationsbehandling, jämfört med endast ett nikotinläkemedel för dig med högt nikotinbegär (röker fler än 20 cigaretter per dag).