Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Nyhetslansering från Indy Beauty!

Therése Lindgrens varumärke Indy Beauty har en helt ny stylingserie! Vi pratade med Susanna Backman, Brand Manager på Indy Beauty, om de nya produkterna.

Berätta om den nya stylingserien!

– Vi har sedan start involverat våra följare i produktutvecklingen. Hösten 2019 och våren 2020 gjorde vi två stora marknadsundersökningar med Therése Lindgrens följare där vi frågade vilka produkter de oftast använder för sitt hår, och hur ofta. Baserat på alla svar vi fick tog vi fram vår stylingserie som lanserades i september 2021.

För vår stylingserie använder vi konceptet ”hudvård för håret”. Hela serien innehåller den trendiga hudvårdsingrediensen Squalane som har fantastiska egenskaper. Den mjukgör och boostar håret med fukt och glow. Dessutom byggs hårstrået upp och skyddas mot dagligt slitage.

Vilka produkter ingår i den nya serien?

Refreshing Squalane Dry Schampo
– Det här är ett vårdande, lätt torrschampo som får håret att kännas nytvättat, luftigt och fräscht.

Silky Squalane Heat Protection
– Det här är ett glansgivande och skyddande värmeskydd med vårdande, fuktgivande och mjukgörande egenskaper. 

Repairing Squalane hair Serum
– Ett reparerande hårserum som stärker och återfuktar håret!

När ska man egentligen använda torrschampo?  

– Jag skulle säga att du kan använda torrschampo vid två tillfällen. Dels som en quick-fix för att få håret att se mindre fett ut, och klara oss någon extra dag utan att tvätta håret, dels när du bara vill boosta volymen och ljusa upp håret något.

Är det något speciellt man bör tänka på när man använder torrschampo?

– Ja, att de små partiklarna du sprayar i håret behöver lite tid på sig för att suga upp den oljiga ytan du har runt rötterna, så du kan med fördel spruta i ditt torrschampo innan du äter frukost och sminkar dig! 

– Man bör inte heller spraya torrschampot för nära hårbotten utan bäst resultat får du om du håller torrschampot 15-20 centimeter från håret, sprayar och sedan masserar in torrschampot i hårbotten.

Berätta varför man ska ha värmeskydd? 

– För att skydda håret när du stylar det, speciellt om du har färgat eller tonat hår. Använder du inte värmeskydd riskerar du att färgen upplevs matt snabbare och att din hårkvalitet blir sämre och sämre. Du kan i värsta fall bränna håret!

Hur funkar värmeskydd?

– Värmeskydd lägger sig som en hinna runt hårstrået för att förhindra att värmen får kontakt med hårfiberytan. Precis som med huden så tar håret också skada av värme. Skillnaden är att du inte har känsel i håret. Därför är det lätt att glömma bort hur viktigt det är med värmeskydd. Indy Beautys värmeskydd är ”torrt” och kan därför användas både på blött och torrt hår.

Hur funkar det reparerande hårserumet?

– Serumet innehåller veganskt keratin som reducerar skador på hårytan, bygger upp och stärker hårets struktur. Vegetabiliska protein boostar den stärkande effekten och bygger upp hårstrået. Det innehåller också superingrediensen Squalane som mjukgör och boostar håret med fukt och glow. Serumet gör även under för frissigt hår och hårtoppar!  Ingrediensen abyssinian-olja med omegasyror återfuktar, vårdar och förbättrar hårets kvalitet och gör håret silkeslent och lättkammat. Håret får en naturlig mjukhet, känns lent och glansigt hela dagen. Serumet appliceras jämnt i hårlängderna och kan användas i både torrt och fuktigt hår.

Ni använder vegansk keratin, men vad ÄR det? 

– Keratin är ett protein som finns naturligt i hår, hud och naglar. Proteinet lägger sig som ett lager på hårstrået och skyddar den känsliga insidan. När detta lager ligger platt på hårstrået ser håret mer glansigt ut. Keratin kan utvinnas från växter men det är ganska ovanligt, men i Indy Beautys hårvård är det plantbaserat keratin som används!

Vad är Squalane?

– Squalane är en uppmjukande ingrediens. Det hjälper huden att bevara fukthalten samt mjukar upp hudytan, utan att kännas fet eller oljig. Förutom att agera fuktbevarande är det en kraftfull antioxidant som bland annat skyddar mot fria radikaler, UV-strålning och motverkar pigmentfläckar. Liksom med din hud, när du använder squalane i håret, efterliknar det naturlig talg, vilket hjälper till att bibehålla hårets mjukhet, för att ge glans och minska hårets sprödhet.

Varför är det viktigt att produkterna är sulfatfria? 

– Sulfater är en syntetisk rengörande ingrediens som du hittar bland annat i schampo. De är fantastiska på att lösa upp smuts, fett, olja och även silikoner som finns i en del stylingprodukter som glans- och hårserum. Sulfater gör även att schampon löddrar bra. Men eftersom de är så effektiva på att rengöra, kan de torka ut och ta bort de naturliga oljorna i hårbottnen när du sköljer håret. Indy Beautys schampon har en mild formula vilket kan hjälpa dig som har irriterad hårbotten.

Varför ska man använda veganska produkter? 

– För att en produkt ska klassas som vegansk ska den inte innehålla några animalier och inte vara testad på djur, varken ingredienser eller slutprodukt. Våra produkter är, utöver att vara veganska, certifierade av Djurens Rätt. Idag behövs inte animaliska ingredienser i skönhetsprodukter och det finns idag många alternativ vilket vi på Indy Beauty är så glada för! Att välja veganska produkter är snällare mot djuren helt enkelt.

Shoppa Indy Beauty här!
1
Indy Beauty Intensive 48 h Protect Antiperspirant 50 ml
Vegan
Indy Beauty Intensive 48 h Protect Antiperspirant 50 ml
62 kr
2
Indy Beauty Rich Cleansing Mousse 150 ml
Vegan
Indy Beauty Rich Cleansing Mousse 150 ml
69 kr
3
Indy Beauty Deodorant Aluminium Free 50 ml
Vegan
Indy Beauty Deodorant Aluminium Free 50 ml
62 kr
4
Indy Beauty Refreshing Water Lily Facial Toner 200 ml
Vegan
Indy Beauty Refreshing Water Lily Facial Toner 200 ml
75 kr
5
Indy Beauty Moisturising Oil Wash 400 ml
Vegan
Indy Beauty Moisturising Oil Wash 400 ml
119 kr
7
Indy Beauty Antioxidant Cleansing Balm 100 ml
Vegan
Indy Beauty Antioxidant Cleansing Balm 100 ml
129 kr
8
Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist 100 ml
Vegan
Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist 100 ml
119 kr