Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Vanliga frågor - bemöter några vanliga myter

Myt 1: "Nikotinläkemedel är lika beroendeframkallande som att fortsätta röka."
Faktum: Nikotinläkemedel är utformade för att hjälpa personer att gradvis minska sitt nikotinberoende genom att tillhandahålla kontrollerade doser nikotin. Dessa produkter används som en del av en strukturerad plan för att sluta röka och är avsedda att underlätta övergången till ett rökfritt liv. Doseringskontrollen och övervakningen underlättar för individer att gradvis avvänja sig från nikotinet, vilket minskar risken för beroende jämfört med att fortsätta röka.

Myt 2: "Nikotinläkemedel är ineffektiva och fungerar inte för alla."
Faktum: Effektiviteten av nikotinläkemedel varierar från person till person, och det finns ingen universell lösning. Däremot har många studier visat att användning av nikotinläkemedel, som Nicorette, kan öka framgången för dem som försöker sluta röka. Det är viktigt att använda dessa produkter korrekt och i enlighet med anvisningarna för att maximera deras effektivitet. Vissa personer kan ha framgång med en specifik typ av nikotinläkemedel, medan andra kanske föredrar en annan. Individers respons varierar, och det är viktigt att hitta rätt metod som passar varje persons unika behov och förutsättningar.