Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Naturlig hudvård - därför är det den nya trenden!

Kan det vara så att det finaste som finns för vår hud faktiskt finns i naturen?

MEDS tog ett snack med Linda Magnusson på Decléor, om varför fler och fler vill ha ingredienser som är naturliga (och effektiva!).

Alla vi som är intresserade av hudvård har nog lusläst innehållsförteckningar och bekantat oss med diverse framställda ingredienser. Men kan det vara så att det finaste och mest effektiva vi har för vår hud kommer från naturen? 

Naturlig hudvård har ju uppmärksammats mer och mer, men på Decléor har man alltid jobbat med naturliga ingredienser.

– År 2019 började vi fokusera ännu mer på de naturliga ingredienserna både i produkter och kommunikation, vi kallar det för ”det naturliga kapitlet”. Vi ser att våra kunder nu, mer än någonsin, önskar produkter som är naturliga - och effektiva. 

Varför, tror du?

– Man vill ha säkra och rena produkter, gärna av ett hudvårdsmärke som har hållbarhet i fokus. På Decléor är vi engagerade i att spåra alla våra råvaror och se till att vår inköpspolicy följs när det gäller arbetsförhållanden, val av partner, ekonomisk utveckling och bevarande av planeten. Vår målsättning är att minst 95 procent av ingredienserna i våra produkter ska vara av naturligt ursprung. Produkterna ska vara bra för dig, men också för naturen - idag och framåt.

Vad är det som är speciellt med Decléor?

– Vi är ett ledande hudvårdsmärke inom aromaterapi. Vi arbetar både med eteriska oljor, botaniska oljor och andra aktiva ingredienser från naturen såsom hyaluronsyra, salicylsyra och ferulinsyra. Sedan 1974 har kärnan i våra produkter varit eteriska oljor, som är välkända för sina kraftfulla egenskaper. Sedan dess har vi fokuserat på medicinalväxter och de dyrbara dropparna vi kan utvinna från dem och för att kunna erbjuda effektiv och naturlig hudvård i världsklass.

Kan du berätta mer om serien Green Mandarin, man måste ju älska produkter med Glow i namnet!

– Oh ja, så gärna! Detta är en av mina egna favoritserier. Och det är fler där ute som älskar hudvård som ger naturligt glow! Vi har sett att försäljningen av makeup går ner, medan efterfrågan av produkter som ger sund hud med lyster ökar.

Ah, du tänker att vi har nya hudrutiner?!

– Ja, det är inte bara våra arbetsrutiner som har ändrats, utan också våra beautyrutiner! Jag upplever att naturlig hudvård med naturligt resultat är det nya normala och då är denna serie helt perfekt. Green Mandarin serien består av en cocktail av citrusfrukter som ger huden en underbar lyster. Man blir glad bara av doften från serien! Så uppiggande och fräsch. Huvudingrediensen grön mandarin ger huden en kraftig antioxidanteffekt, en strålande lyster och arbetar på de första tecken på åldrande. 

Vad innehåller serien?

– Ett lystergivande serum, två dagkrämer, ögonkräm, nattbalm och två peelingprodukter.

Många känner sig torra nu när det börjar bli kallare, kan du rekommendera någon speciell serie?

Neroli Bigarade är en riktigt härlig och intensivt fuktgivande hudvårdsserie. Perfekt för dig som vill hålla huden fuktboostad och fräsch varje dag, året runt. Här finns den klassiska aromessensen, det oljebaserade serumet som förstärker din övriga hudvård. Du bara behöver 3 droppar och de absorberas snabbt. Applicera varje morgon på rengjort ansikte och huden känns återfuktad! 

Neroli Bigarade-serien innehåller olika dagkrämer, hur vet man vilken man ska välja?

– På vintern rekommenderar jag alltid att gå över till rich eller cocoon-versionen som är mer intensiv i sin näring, perfekt när huden känns torr och stram. Glöm inte en nattbalm till din torra hud! Lyxig intensiv nattvård som vårdar och stärker och gör underverk för din hud medan du sover. Du vill inte leva utan den! Välj en nattbalm som passar dig bäst, extra fukt, lyster eller antiage.

Vad skulle du säga att eteriska oljor ÄR?

– Det är essensen från olika växter och har en otroligt liten molykylär struktur, vilket gör dem mycket aktiva. Varje eterisk olja har otroliga egenskaper och sammansättningen är väldigt komplex, så utifrån vilken eterisk olja du väljer har den sina unika egenskaper och effekter på huden. Till exempel ge en uppstramande, sammandragande, fuktgivande, stimulerande eller renande.  Vi väljer de renaste och mest effektiva ingredienserna av förstklassig kvalitet, och kombinerar med banbrytande tekniker, extraktmetoder och ingående kunskap om hudvård.

Hur många olika oljor arbetar ni med?

– Hos Decléor arbetar vi med ett 50-tal olika eteriska oljor som ger olika fördelar till huden. Några exempel: 

Neroli: blomman från apelsinträdet som balanserar alla hudtyper och har förmåga att mjukgöra, tillföra och bibehålla fukt.
Grön Mandarin: som arbetar på lyster, antioxidanteffekt och har ett fint resultat på de första ålderstecken.
Rosmarin: som är lugnande och balanserande till en stressad hud samt jämnar ut hudtonen.
Lavendel: som också är lugnande men även stramar upp och jämnar ut.

Om man har fet hud, blir inte huden ännu fetare med olja?

– Det är en vanlig missuppfattning, men det är helt fel, bara för att det är en olja så innebär det inte att huden blir fet av den! Det finns eteriska oljor som ger fukt och näring och det finns eteriska oljor som mattar av och balanserar. Vi blandar alltid våra eteriska oljor med olika vegetabiliska oljor som passar till olika hudtyper. Det är denna olja som ger konsistensen till din produkt, inte den eteriska oljan!