Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Så får du GLOW i fem steg (och instagramfilter är inte ett av dem!)

GLOW! Går det att få på riktigt, och inte bara i mobilen med ett filter? MEDS pratade med Sophia Engvall, Nordic Innovation Manager på Urtekram, om nya serien Detox & Glow från Narcissa.

Vore det inte magiskt om man med ett knapptryck kunde få glowet man får med ett filter på instagrambilder? Alltså i verkliga världen. Så funkar ju inte verkligheten tyvärr, men Narcissa, som är ett helt nytt märke, har släppt en serie som heter just Detox & Glow.

– Serien är baserad på två stora skönhetstrender. Detox – det vill säga en riktigt fräsch hud där man avlägsnat alla orenheter som samlas på huden under en dag, och glow, det vill säga trenden att huden ska vara full av lyster och se levande ut!

Att lägga på ett instagramfilter för att få glow är ju något vi alla (?) testat, men tyvärr kan man ju inte ta på sig filtret när man ska träffa människor i verkligheten.

– Nu kan man utan att lägga på filter få en superfin hud. Det fanns inga produkter med de här två trenderna kombinerat, och framförallt inte Ecocert och veganska!

För vem skulle du säga att serien är?

– Serien är framtagen med konsumenter som lever ett hektiskt liv i storstadsmiljöer. Det vill säga som efter en dag i denna miljö behöver avlägsna mycket orenheter som hamnat på huden.

Vad är det viktigaste om man vill ha glow och en fin hud?

– Att man sköter om sig. Äter bra, sover bra och kombinerar detta med en bra hudvårdsrutin och bra hudvårdsprodukter morgon och kväll. Rengöring och återfuktning är A och O.

Varför är det så inne med glow?

– Jag tror för det ser så fräscht ut, och att filter i våra telefoner ofta lägger på ett lager lyster för att göra huden på objektet vacker och att sedan tillverkare av hudvårdsprodukter inspirerats och vill uppnå det på riktigt.

Vad skulle du säga att glow ÄR egentligen?

– Det är lyster, det kan vara med lite glitterpartiklar som ger lite 3D-effekt, men också bara glans.

Varför ska man detoxa huden?

– Detox är ett kraftigare ord för rengöring, det vill säga rengöring på djupet. Under en dag samlas det mycket orenheter i form av avfall och föroreningar på huden i ansiktet som ju alltid är exponerat, men också att man kanske har makeup på hela dagen. Dessa lager av orenheter måste avlägsnas för att sedan de återfuktande hudvårdsprodukterna ska få bästa effekt och kunna komma in på djupet med sina vårdande egenskaper utan att täppa igen porerna.

Berätta om din personliga erfarenhet av produkterna!

– Det är jag som utvecklat och hittat på produkterna så jag har ju så klart använt dem hela vägen. Jag älskar doften, en riktigt klassisk beautydoft, man känner sig bara så fräsch när man rengjort sig med gelén och micellärvattnet. Essensen är min favorit, kan inte leva utan den, den ger så lagom med fukt och fin lyster. Dag- och nattkräm är sedan pricken över i, härlig och rik och gör huden så vacker, mjuk och smidig. Dagkrämen är perfekt under makeup och nattkrämen förstärker verkligen nyttan med välbehövlig skönhetssömn. Du vaknar med en så välmående hud.

Ge oss din bästa hudvårdsrutin!

1. Rengöring, ta bort makeup etcetera med micellärvattnet på en bomullspad.

– Micellar water är ett micellärvatten som med ett svep tar bort orenheter och makeup.  Använd micellärvattnet med en bomullspad för att effektivt rengöra huden. Ansiktsvattnet innehåller hexapeptider, antioxidanter och vitamin C och gör huden ren och återfuktad. Kan användas på ansikte, ögon och på läpparna. Passar alla hudtyper.

2. Tvätta av hela ansiktet med rengöringsgelen. Massera försiktigt medan du applicerar.

– Cleansing gel är en mild rengöringsgel för ansiktet. Gelén tareffektivt bort orenheter och make-up och innehåller vitamin C och antioxidanter från frukter som Kakaduplommon, Illawaraplommon och Burdekinplommon.

3. Applicera essensen. Den fungerar som en fuktbooster och förbereder
huden för nästa tjockare återfuktningsprodukt.


– En fuktboostande ansiktslotion med en lätt formulering som verkar intensivt återfuktande. Lotionen används innan du applicerar din dag- eller nattkräm för att ge huden en extra fuktboost. Innehåller peptider och hyaluronsyra som ger huden fukt och lyster, och vitamin C och antioxidanter från superfrukter som Kakaduplommon, Illawaraplommon och Burdekinplommon.


4. Applicera dagkrämen med mjuka cirkelrörelser.

– Detox & Glows återfuktande dagkräm hjälper huden att bibehålla fukten länge,  ger en fin lyster och innehåller vitamin C och antioxidanter från superfrukter som kakaduplommon med 100 gånger mer c-vitamin än en apelsin för att ge huden glow. Vitamin E, sheasmör och antioxidanter hjälper till att skydda huden mot föroreningar och fria radikaler. Passar för alla hudtyper.

5. På kvällen gör om hela rengöringsproceduren fast avsluta med nattkräm istället.

– Night mask är en nattkräm med skyddande antioxidanter från citrus samt aloe vera och broccoli, lugnar huden efter en dags påfrestningar från föroreningar. Nattkrämen innehåller hexapeptider, canolaolja och veteolja som hjälper till att återställa hudens fasthet och elasticitet under natten när du sover. Använd varje kväll, eller som en kur vid behov. Passar alla hudtyper.

Gör som Philippa Parnevik - använd Narcissa! ✨

 

 ''Det jag älskar med Narcissa är att det är 100% veganskt, och att produkterna lämnar min hud återfuktad och glowing. Extra plus att det är en sådan simple rutin att följa! Detox glow essence är min favorit, använder den dagligen när jag behöver en extra push för att känna mej glowig och fräsch.''

Philippa Parnevik