Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Mjuka händer och fötter i vinter

Mjuka händer i vinter

 Höst och vinter kan vara en utmanande period för våra händer, särskilt när de tillbringar mycket tid i kylan. Nu är det dags att ge dina händer lite extra uppmärksamhet för att förebygga sprickor och torr hud. Vi har samlat våra absolut bästa produkter, speciellt designade för att ge dina händer den kärlek och omsorg de förtjänar. Med dessa produkter kommer dina händer inte bara att kännas mjuka och välmående utan även få en salongsfinish på nolltid! 

1. Skapa en vana att återfukta dina händer 

Få in att återfukta dina händer som en rutin i din vardag, det är väldigt lätt att stoppa ner en handkräm i väskan men sedan glömma bort att använda den. För att hela tiden påminnas om att återfukta dina händer är ett stort tips att placera handkrämen i badrummet bredvid tvålpumpen, på så sätt kan du få in som vana att varje gång du tvättar händerna även återfukta dom.  

2. Skydda dina händer med vantar 

Händerna används mycket i vardagen och är därför väldigt viktiga att skydda dem, speciellt i kylan. Dessa vantar är skapade för att skydda dina händer efter exempelvis insmörjning, vilket är bra om du har torra händer.  

3. Ta hand om nagelbanden 

Torra och trasiga nagelband kan du lätt bli av med genom att smörja in dem med nagelbandsolja 2 gånger om dagen 

3. Klipp och fila  

Klipp dina naglar till den längd du är bekväm med och fila sedan till den form du önskar 

5. Designa som på salong 

Med hjälp av Depend gel iq eller Love´n layer kan du på nolltid få salongsfina naglar hemma, med en hållbarhet på 2 veckor.  

Mjuka fötter i vinter

Nu är det mörkt och kallt ute, passa då på att ta hand om dig själv lite extra där hemma, mys till det och unna dig rejält är vårt stora tips i vintermörkret! Någonting som ofta glöms bort är våra fötter, nu under vintern fryser vi mer och våra stackars fötter är ständigt omfamnade i hårda och tjocka skor. Här kommer steg för steg på vad du kan göra för att uppnå mjuka fötter i vinter.

1. Exfoliera

Första steget i att få mjuka fötter är att exfoliera dem för att få bort förhårdnader och döda hudceller. Du bör endast exfoliera dina fötter 1-2 gånger i veckan.

Exfolierande Fotmask

Du kan antingen testa en exfolierande fotmask. Du trär på masken över rena och torra fötterna sedan låter den sitta i ca 60-90 minuter, sedan sköljer du av vätskan från fötterna. Inom 3-5 dagar kommer det översta lagret av hud att lossna från fötterna, det kan vara lite äckligt med samtidigt väldigt tillfredställande.

Fot peeling

Annars kan du testa att skrubba fötterna med en fotpeeling, antingen efter ett footbad eller efter att du duschat så att fötterna är lite mjuka. Smörj in fötterna med peelingen medans fötterna är blöta och skölj sedan av dem med vatten och torka torrt.

Fotbad & Fotfil

Du kan även sätta i fötterna i ett fotbad för att mjuka upp fötterna och förhårdnaderna, när fötterna legat i vattnet ett tag kan du använda dig av en fotfil för att skrubba bort förhårdnaderna.

Mjukgörande Fotmask

I detta steg kan du använda en mjukgörande fotmask, likt en sheetmask för ansiktet trär du på denna mask över torra och rena fötter, låter sitta ett tag och sedan kan du massera in det som eventuellt är kvar av produkten.

Mjukgörande fotkräm

Eller så använder du en mjukgörande kräm till dina fötter, massera in krämen på fötterna i några minuter.

Vi rekommenderar dig att smörja in fötterna varje dag, förslagsvis innan du går och lägger dig så att det kan sjunka in bra. Om du tycker att det är obehagligt i med fuktiga fötter i sängen kan du ta på dig strumpor och sova i.

 • Eko
  Maria Åkerberg Shea Balm 100 ml
  167 kr
 • Eko
  Weleda Footbalm 75 ml
  105 kr
 • Vegan
  Hudosil Fotkräm 100 ml
  39 kr