Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Här kan du se och hantera alla dina fullmakter för både barn och vuxna. Du kan också ge en fullmakt till någon annan om de ska kunna hantera dina recept åt dig.

Så ger du fullmakt till någon annan

Det är enkelt att ge fullmakt till någon annan eller ta bort en befintlig fullmakt genom att logga in på Mina recept med din e-legitimation. När du är inloggad klickar du på fliken Ge fullmakt och följer sedan instruktionerna.

Fullmakt för barn under 18 år

Har du barn under 18 år så behöver du som vårdnadshavare ingen fullmakt för att kunna se, beställa eller hämta ut receptbelagda läkemedel och varor. 

Logga in på Mina recept. Klicka sedan på: Lägg till barn och följ instruktionerna. 

Begränsad åtkomst till tonåringars e-recept

Den 11 april 2019 gjordes en skärpning av offentlighets- och sekretesslagen. Detta innebär begränsningar i vårdnadshavares och fullmaktstagares tillgång till e-recept för barn mellan 13-17 år. Du kan därför inte längre se dina tonåringars recept när du loggar in på Mina recept. Tonåringar med Bank-ID kan själva logga in på Mina recept för att se sina e-recept

Barn yngre än 13 år omfattas inte av skärpningen av lagen, recept förskrivna till barn som är yngre än 13 år visas därför för vårdnadshavare och fullmaktstagare på Mina recept som tidigare.

Inom kort kommer du åter igen att kunna handla på recept till din tonåring. Du är välkommen att kontakta vår kundservice på telefonnummer 076-676 06 35 om du har frågor.
Eller läs mer här på E-hälsomyndighetens hemsida.

Logga in och hämta ut recept

Tryck på ”Logga in” och följ anvisningarna för att logga in.

Fri frakt när du handlar över lägsta köpgräns
Snabb och säker hemleverans
Barn och fullmakter
Djurrecept
Personlig rådgivning med farmaceut