Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Nyttigt godis & Snacks

Är du ute efter sockerfritt godis eller nyttigt snacks så har du kommit till det rätta stället! I vårt sortiment av godis & snacks hittar du alla dina favoriter och lite till.

Vi har goda och nyttiga snacks som håller energinivån på topp hela dagen. Hos oss kan du även köpa sockerfritt och nyttigt godis från flera kända varumärken. Vad sägs om sockerfri choklad från Nicks, chokladboll från Clean Eating eller varför inte en smakrik chokladkaka från Tony's Chocolonely?

Nyttigt godis utan socker

Att något räknas som en sötsak behöver inte betyda att den innehåller socker. Det finns ett flertal olika alternativ till godis och sötsaker som faktiskt är nyttiga, sockerfria och smakar minst lika gott som vanligt godis. Sockerfritt godis är ett utmärkt sätt att tillfredsställa ditt sötsug utan att få skuldkänslor. Det finns en mängd olika typer av sockerfritt godis och snacks, allt från godisstänger och kakor till choklad och gummibjörnar.

 Genom att äta sockerfritt godis istället för vanligt, minskar du risken att drabbas av:

1) Hål i tänderna. Kolhydraterna som finns i maten vi äter, bland annat socker, börjar brytas ned redan i munnen av enzymer i vår saliv. När socker bryts ner, bildas en syra i munnen. Denna syra fräter på emaljen och på rotytan vilket kan leda till hål, smärta och ilningar i tänderna.

2) Oönskad viktuppgång. Att äta socker kan bidra till instabil blodsockernivå vilket är en vanlig anledning till att man går upp i vikt. Genom att äta ett sockerfritt alternativ kan du fortfarande njuta av gott godis, utan att rubba ditt blodsocker.

3) Fetma och diabetes. Den som äter för mycket socker riskerar att utveckla övervikt och fetma. Personer med fetma har en ökad risk för att utvecklat typ 2-diabetes. Äter du sockerfritt godis istället för vanligt godis minskar du intaget av socker som i sin tur minskar risken att drabbas av sjukdomar som fetma och typ-2 diabetes.

Godis och snacks med låg kolhydrathalt

Att hitta nyttigt godis som helt saknar kolhydrater kan vara svårt. Eftersom socker är en kolhydrat bör du därför leta efter godis med så lite kolhydrater och socker som möjligt. Ett hälsosamt godis eller snacks med låg kolhydrathalt är ett bra sätt att tillfredsställa ditt sötsug utan att kompromissa med din kost.

Ett mer hälsosamt alternativ till godis

Nyttigare godis och snacks innehåller färre kalorier än vanligt godis. Wellbites godis innehåller till exempel fyrtio procent färre kalorier de flesta vanliga godissorter. Oftast har de även ett högre innehåll av vitaminer och mer hälsosamma näringsämnen som protein och fibrer. I vårt stora utbud hittar du mer hälsosamma alternativ till bland annat godis, chips, choklad och jordnötssmör.

 Tips på nyttigare snacks till fredagsmyset: 

1) Godis utan tillsatt socker. Det finns ett stort urval av gott, nyttigt och sockerfritt godis. Pändy är ett välkänt varumärke som erbjuder ett flertal olika sorters godis utan tillsatt socker. Oavsett om du är sugen på surt, sött eller syrligt godis har dem något för dig.

2) Chips gjorda på linser eller bönor. Ersätt dina vanliga chips med linschips eller bönchips. De har ett högre proteininnehåll och är ett mer hälsosamt och näringsrikt alternativ till potatischips.

3) Sockerfria kakor. För dig som älskar kakor finns det kakor som både smakar gott och är sockerfria. Clean Eating erbjuder flera sorters kakor som är fria från onödiga tillsatser och kolhydrater.

4) Choklad utan tillsatt socker. Det finns inte mycket som slår en god chokladbit. Choklad, framförallt mjölkchoklad, innehåller dock väldigt mycket socker men som tur är finns det nyttigare alternativ, exempelvis HealthyCo Milk Chocolate utan tillsatt socker. Det finns dessutom ett stort utbud av andra typer av choklad utan tillsatt socker, bland annat mörk choklad, chokladlinser och rischoklad.

Nyttigare snacks och godis till barn

Socker är gott och kan ge en tillfällig energikick, men det innehåller inga näringsämnen eller vitaminer och har inga positiva effekter på vår hälsa. Varken vuxna eller barn bör äta stora mängder tillsatt socker då det påverkar vår hälsa och våra tänder negativt. Godis och snacks som inte innehåller socker är ett utmärkt alternativ för barn. De kan då njuta av gott och nyttigt godis utan att få hål i tänderna. Smiling Fruktstång är gjord av hundra procent frukt är mycket omtyckt av barn och är ett perfekt mellanmål.

Veganskt nyttigt godis

Det är vanligt att ingredienser från djur används i godis för att ge det rätt konsistens, smak och färg. Ett veganskt godis innehåller inga animaliska produkter. Det finns mängder av nyttigare alternativ till vanligt godis och snacks som dessutom är veganska. Vegansk choklad, veganska chips och veganska småkakor är bara några utav alternativen. Här på MEDS hittar du ett brett sortiment av veganskt och nyttigt godis för alla smaker.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
265 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 90
Kampanj 41
Vegan 108
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
bars
bröd & pasta
glutenfritt
godis & snacks
granola & müsli
gå ner i vikt
nötter frön & torkade frukter
smaksättning & sötning
superfood
bars 9
bröd & pasta 1
glutenfritt 76
godis & snacks 265
granola & müsli 1
gå ner i vikt 10
nötter frön & torkade frukter 28
smaksättning & sötning 6
superfood 3
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
bear
biofood
clean eating
dave & jon´s
dig
earth control
eco-vital
friggs
healthyco
ichoc
jom organic
khoisan gourmet
kung markatta
lakrisal
lakritsfabriken
malmö chokladfabrik
meds by meds
nellie dellies
nicks
nyttoteket
powerfruits
prima
probrands
pändy
renée voltaire
saltå kvarn
sellton
smiling
sure taste
tony's chocolonely
tweek
urtekram
veggie peggy
wellibites
ww viktväktarna
bear 7
biofood 2
clean eating 24
dave & jon´s 11
dig 8
earth control 7
eco-vital 10
friggs 7
healthyco 5
ichoc 6
jom organic 3
khoisan gourmet 3
kung markatta 7
lakrisal 1
lakritsfabriken 17
malmö chokladfabrik 10
meds by meds 1
nellie dellies 2
nicks 1
nyttoteket 2
powerfruits 1
prima 1
probrands 3
pändy 18
renée voltaire 29
saltå kvarn 4
sellton 1
smiling 10
sure taste 12
tony's chocolonely 12
tweek 10
urtekram 5
veggie peggy 10
wellibites 5
ww viktväktarna 10
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
glutenfri
laktosfri
utan tillsatt socker
vegan
ekologisk 90
glutenfri 76
laktosfri 38
utan tillsatt socker 69
vegan 108
Visa alla
Visa färre
-21% Tweek Smoothie Chew 70 g
18 kr (Ord.pris 23 kr)
-21% Tweek Vegan Vibe 80 g
Vegan
18 kr (Ord.pris 23 kr)
-21% Tweek Toffee Caramel 65 g
18 kr (Ord.pris 23 kr)
-21% Tweek Licorice Love 80 g
18 kr (Ord.pris 23 kr)
-21% Tweek Fruity Fresh 80 g
18 kr (Ord.pris 23 kr)
-21% Tweek Sour Supreme 80 g
18 kr (Ord.pris 23 kr)
Wellibites Fläder & Hallon 70 g
Vegan
24 kr (Rek.pris 29 kr)
Dig Organic Chocolate Ball 25 g
Vegan Eko
17 kr (Rek.pris 23 kr)
-21% Tweek Toffee Licorice 65 g
18 kr (Ord.pris 23 kr)
-21% Tweek Corn Crunchers 60 g
18 kr (Ord.pris 23 kr)
Dig Chokladsmulpaj 35 g
Vegan Eko
19 kr (Rek.pris 24 kr)
Just nu visas 40 av 265 produkter