Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Gör granen avundsjuk och skin mest på vinterns fester!

Vintern kan vara årets fest-tätaste månad. Julfester på skola och jobb, hemvändarkvällar, mellandagsparty och nyår för att nämna några. Är det svårt att hitta inspiration till makeup-looken? Ingen fara, våran makeup-artist Caroline ger dig sina bästa tips för att stråla som en julkula!

Hudvård + Bas = Sant

Hudvård under smink är verkligen A och O när det kommer till att få till en fin sminkning, ditt smink kommer att lägga sig mycket bättre och se finare ut och det kommer även att hålla betydligt mycket bättre och längre.

Jag använder en t.ex ansiktskräm från Embryolisse, som jag upptäckte för många år sedan när jag såg att många make-up artister använde denna som primer på kändisar i USA, då den kom till Sverige för bara några år sedan har detta blivit en favorit i min sminkneccesär. Det är en vårande ansiktskräm som du kan använda som dagkräm, primer, ansiktsmask och även sminkborttagning, jag älskar att den är multifunktionell. Jag tycket att den återfuktar min hud väldigt bra och sminket lägger sig väldigt fint med denna kräm under.

Hudvård stabil som en julgransfot

Tips: Få basen att smälta ihop

När jag lagt min bas gillar jag att gå in med en ansiktsmist då jag tycker att sminket smälter ihop bättre innan jag går in och sätter det på plats med ett puder, jag använder denna från Pixi Glow Mist 80 ml, denna ger mig ett otroligt glow. Du kan kan använda denna både innan och efter sminket. 

För extra GLOW använder Maybelline Instans Perfector, en allt-i-ett produkt som du kan använda som concealer, primer, highlighter eller bb-cream. Jag använder denna främst som higlighter under min foundation för att få ännu mer glow. 
Ett tips är att använda den i en lite mörkare nyans för att använda som liquid bronzer. 

Lägg en strålande bas
 • Vegan
  Lumene Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum Universal Tan 30 ml
  249 kr
 • 20%
  Vegan
  NYX Professional Makeup Cooling Primer + Moisturizer 50 ml
  159,20 kr 199 kr
 • Vegan
  PÜR 4-in-1 Pressed Mineral Foundation Gold Medium MN5
  425 kr
 • Vegan
  Hello Sunday The One That´s Got It All SPF50 50 ml
  279 kr
 • Vegan
  IDUN Minerals Powder Foundation Svea 7 g
  229 kr
 • Vegan
  Lumene Natural Glow Fluid Foundation SPF20 00 Ultra Light 30 ml
  211 kr
 • 20%
  Vegan
  NYX Professional Makeup Plump Right Back Primer + Serum 1 30 ml
  199,20 kr 249 kr
 • Vegan
  PÜR 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer Light LG3 50 g
  575 kr

Tips för rosenröda kinder

När jag väljer vilket rouge jag ska ha gillar jag att köra på de som är åt det rödare hållet. De som är mer röda kommer att se lite mer naturligare ut nu under vintern när det är kallt ute för då kommer det att se ut som om att du nyss varit ute och är lite lätt rosenröd runt kinderna, detta ger ett mycket naturligare intryck.

Frostbitna äppelkinder
 • Vegan
  Pixi Sheer Cheek Gel Flushed 12,75 g
  199 kr
 • Vegan
  Lumene Invisible Illumination Liquid Blush Bright Bloom 15 ml
  269 kr
 • Vegan
  Lumene Natural Glow Multi-stick 1 Soft Glow 5,8 g
  199 kr
 • Vegan
  Pixi On-the-Glow Blush Ruby 19 g
  279 kr
 • Vegan
  IDUN Minerals Rouge Smultron
  189 kr
 • Vegan
  Lumene Natural Glow Skin Tone Perfector - 4 Berry Blush 20 ml
  112 kr

Tindrande ögon

Till ögonlocken använder jag NYX Professional Makeup Ultimate Color Palette 16-Pan Warm Neutrals 05W som jag tycker har alla varma neutrala färger som jag vill ha i en palett, dessa färger passar mig utmärkt som har blåa ögon för att få min ögonfärg att poppa lite extra, här använder jag de kalla bruna färgerna och lägger över locket för att sedan gå in med Nyx Ultimate GLow shot som är en flytande ögonskuggan för att få lite extra glow och skimmer på ögonlocken. 

TIPS för skimmriga ögonskuggor:

Använder du en flytande ögonskugga som är skimmrig kan du först lägga lite av produkten på handen och sedan ta en ögonskuggspensel och plocka upp produkten för att sedan lägga på ögonlocen, då minskar du risken att det kan bli fläckigt. Och använder du en skimmrig ögonskugga i puderform kan du sparaya lite settingsparay på sminkpenseln så att den blir lite blöt innan du plockar upp ögonskuggan, på detta sätt kommer pigmentet från produkten att förstärkas och dina ögon kommer att tindra som aldrig förr.

Låt ögonen glittra!
 • Vegan
  IDUN Minerals Eyeshadow Palette Brunkulla
  169 kr
 • Vegan
  IDUN Minerals Single Eyeshadow Snöflinga 2,4 g
  119 kr
 • 20%
  Vegan
  NYX Professional Makeup Ultimate Color Palette 16-Pan I Know thats Bright 04W
  207,20 kr 259 kr
 • Vegan
  essence Multichrome Flakes Eyeshadow Topper 01
  49 kr
 • 20%
  Vegan
  NYX Professional Makeup Ultimate Glow Shots Golden Goji 6 7,5 ml
  119,20 kr 149 kr

Glow- ännu mer glow

Ett givet val för att få ännu mer glow är ju självklart att använda en highlighter, jag kör alltid på en krämig highlighter när jag gör min bas och sedan ett i puderform som sista steg i min sminkrutin för att maximera mitt glow. Jag lägger highlighter på mina kindben, under ögonbrynet, lite på näsan och sist lite på läpparna. 

Ett tips om du använder en krämig highlighter är att lägga lite produkt på baksidan av handen så att den värms upp lite, ta sedan upp produkten med fingrarna och dutta sedan på där du vill ha extra glow. Värmer man upp produkten först och sedan applicerar med fingararna så blir det oftast inte fläckigt. 

Highligher som rimfrost

Få läpparna att hålla

En självklarhet i juletider är ju att ha röda läppar! Vill du att det håller hela kvällen kör du antingen på ett matt läppstift eller så lägger du en läppenna under ett skimrigt läppstift  för att få färgen att sitta länge!

Mistel-säkrade läppar!

Sätt en stämpel på dina naglar

Pricken över i:et är självklart riktigt snygga och festliga naglar. Låt kreativiteten flöda och skapa ditt egna vitnermönster med naglar i olika färger, eller välj en klassisk fransk manikyr. Oavsett vad du väljer kommer du göra succé!

Lackade naglar!