Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Filter
12 artiklar
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Sortera
12 artiklar
Filter
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Generella filter
Varumärke
Kategorier
Beredningsform
Egenskaper
Hudtyp

Olika behandlingar vid olika orsaker till analklåda

Analklåda på grund av eksem

 • Vid eksem kan svag (!) kortisonkräm hjälpa. 
 • För att skydda huden kan vattenavstötande salvor (så som zinkpasta) hjälpa.
 • Om du tvättar dig med basisk tvål – använd en skonsam tvål med lågt PH-värde istället så som Lactacyd eller en mild tvättolja (eller tvätta dig bara med vatten). Att tvätta sig varannan dag räcker.
 • Alcosanal som främst använd vid hemorrojder och sprickor kan även lindra analeksem. 

Analklåda vid analsprickor

Vid analsprickor kan det klia, komma blod och det gör väldigt ont att bajsa. Eftersom analsprickor ofta uppstår pågrund av förstoppning är det viktigt att behandla själva förstoppningen och hålla avföringen mjuk. 

Salvor och gel kan lindra kliande och smärtan och hjälpa till att förebygga nya sprickor. Har du mycket ont när du bajsar finns även lokalbedövande salvor.

Salvor som kan hjälpa:

 • AC3 Comfort. En gel som behandlar och förebygger hemorrojder och sprickor i ändtarmsområdet. Kan användas både under graviditet och efter förlossning då ändtarmsbesvär är ofta förekommande.
 • Scheriproct. En salva som behandlar hemorrojder, tillhörande klåda och irritation samt sprickbildningar vid ändtarmen. Innehåller två verksamma ämnen, prednisolon och cinkokain. Prednisolon har antiinflammatorisk, antiallergisk och klådstillande effekt. Cinkokain har en smärtlindrande, lokalbedövande effekt. 
 • Alcosanal. Används mot hemorrojder, sprickor och eksem vid ändtarmsöppningen. Lindrar symtom som sveda, klåda och smärta vid hemorrojder. 
 • Xylocain. Lokalbedövande. Har även smärtstillande effekt som inte stör eventuell sårläkning.

Läs mer om analsprickor här.

Analklåda vid hemorrojder

I de flesta fall försvinner hemorrojder av sig självt. Om du har fått hemorrojder på grund av förstoppning är det däremot viktigt att behandla förstoppningen. En kräm eller salva kan däremot hjälpa dig med symtom så som klåda. Salvorna kan också öka förutsättningarna för en tillbakagång av hemorrojderna.

Salvor och krämer som kan hjälpa: 

 • Scheriproct innehåller två verksamma ämnen(prednisolon och cinkokain). Prednisolon har antiinflammatorisk, antiallergisk och klådstillande effekt. Cinkokain har en smärtlindrande och lokalbedövande effekt. Används för behandling av hemorrojder, tillhörande klåda och irritation samt sprickbildningar vid ändtarmen. 
 • Alcosanal innehåller det verksamma ämnet natriumoleat som har sammandragande och avsvällande effekt på analvävnaden i ändtarmsöppningen, dessutom lindras klåda. 
 • Pileseptin Spray fungerar genom att minska svullnaden och hålla området rent från bakterier och smuts. Pileseptin gör att hemorrojderna minskar i storlek samt hjälper mot smärta, irritation och klåda som kan orsakas av hemorrojderna. 
 • Xyloproct Suppositorium (stolpiller) innehåller två verksamma ämnen (lidokain och hydrokortison) som verkar på olika sätt: Hydrokortison dämpar svullnaden och lidokain är smärt- och klådstillande.
 • AC3 Comfort Gel används för behandling av hemorrojder, klåda, irritation och sprickor i området kring ändtarmen. Gelen hjälper även till att förebygga uppkomsten ändtarmssprickor. Efter applicering uppstår en svalkande effekt som lindrar klådan och irritationen.

Läs mer om behandling mot hemorrojder här.

Analklåda vid svamp

Svamp i underlivet kan ibland göra så att det också kliar i analöppningen. Här kan du läsa mer om svamp i underlivet och dess behandling