Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Voxra

Voxra är ett läkemedel som används vid behandling av depression hos vuxna personer över 18 års ålder. Det ger effekt genom att påverka två viktiga substanser i hjärnan, noradrenalin och dopamin. Här kan du läsa mer om Voxra och dess effekter samt hitta svar på några av de vanligaste frågorna om läkemedlet. Vid fler funderingar eller frågor om dina läkemedel kan du alltid kontakta en av våra farmaceuter.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet
 • Eventuella biverkningar
 • Dosering
 • Alternativa läkemedel till Voxra
 • Voxra i samband med andra läkemedel
 • När ska jag inte använda Voxra?
 • Kan jag ta Voxra om jag är gravid eller ammar?
 • Kan jag köra bil om jag använder Voxra
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Voxra
 • Finns Voxra receptfritt?
 • Är Voxra narkotikaklassat?

Vad är Voxra?

Voxra är ett receptbelagt läkemedel som du kan få ordinerat till dig om du lider av depression. Den aktiva substansen, bupropion, som finns i läkemedlet verkar genom att påverka de kemiska substanserna dopamin och noradrenalin som vi har i hjärnan. Voxra tillhör en läkemedelsgrupp som kallas antidepressivum och finns tillgängligt i form av tabletter i olika styrkor.

Eventuella biverkningar från Voxra

Voxra kan, precis som alla andra läkemedel, ge biverkningar. Vanliga biverkningar du kan drabbas av är muntorrhet, illamående, kräkningar och sömnsvårigheter. Upplever du mer allvarliga bieffekter av detta läkemedel ska du genast sluta ta dina tabletter och informera din läkare.

Kontakta din läkare direkt om du upplever något av följande symtom medan du tar Voxra:

 • Krampanfall.
 • Allergisk reaktion med andningssvårigheter, ledsmärtor, hudutslag, blåsor eller svullnader.
 • Varfyllda finnar eller blåsor i huden.

Dosering

Den rekommenderade dosen av Voxra är en 150 mg tablett om dagen, men det är din läkare som beslutar om vilken dos du ska ta samt hur länge din behandling ska pågå. Din dos kan justeras av din läkare under behandlingens gång beroende på hur du reagerar på medicinen. Du ska alltid följa din läkares rekommendationer när det gäller doseringen av detta läkemedel.

Andra läkemedel med bupropion som aktiv substans

Andra läkemedel som har samma effekt som Voxra är bland annat Zyban, Mysimba, Bupropion Orion och Bupropion Sandoz.

Andra läkemedel och Voxra

Innan du påbörjar en behandling med Voxra ska du tala om för din läkare om du tar, eller nyligen har tagit, andra läkemedel. Vissa läkemedel interagerar med Voxra när de tas samtidigt, vilket kan påverka behandlingseffekten samt öka risken för biverkningar.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Voxra?

Det finns sjukdomstillstånd då Voxra inte är ett lämpligt läkemedel, exempelvis om du lider av epilepsi eller leversjukdom. Prata alltid med en läkare eller en farmaceut innan du börjar äta Voxra. De hjälper dig fastställa om detta läkemedel är ett bra alternativ för dig.

Kan jag ta Voxra om jag är gravid eller ammar?

Nej, du bör inte använda Voxra om du är gravid eller ammar. Rådgör med läkare inan du tar Voxra om du är gravid, planerar att skaffa barn eller om du ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Voxra?

Voxra kan ge biverkningar som yrsel och förvirring, vilket kan påverka din reaktionsförmåga och uppmärksamhet när du kör bil. Om du upplever bieffekter som dessa ska du undvika att köra bil eller andra typer av fordon.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Voxra?

Du bör undvika att dricka alkohol när du behandlas med Voxra.

Kan jag köpa Voxra receptfritt?

Nej, Voxra är ett receptbelagt läkemedel och finns inte att köpa receptfritt. För att få läkemedlet behöver du få ett recept utskrivet till dig av en läkare.

Är Voxra narkotikaklassat?

Nej, Voxra är inte ett narkotikaklassat medel.

Läs mer hos Fass

Innan du använder Voxra är det viktigt att du läser bipacksedeln.

Mer information finns på fass.se