Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Venlafaxine Bluefish

Läkemedlet Venlafaxine Bluefish används vid behandling av depression, ångeststörningar och andra liknande tillstånd. Det tillhör läkemedelsgruppen antidepressiva och ger effekt genom att höja nivåerna av särskilda signalsubstanser i hjärnan. Här hittar du mer information om Venlafaxine Bluefish och svar på några av de vanligaste frågorna om läkemedlet. Om du har fler frågor kring dina läkemedel kan du alltid kontakta en av våra farmaceuter.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet
 • Eventuella biverkningar
 • Dosering
 • Alternativa läkemedel till Venlafaxine Bluefish
 • Venlafaxine Bluefish i samband med andra läkemedel
 • När ska jag inte använda Venlafaxine Bluefish?
 • Kan jag ta Venlafaxine Bluefish om jag är gravid eller ammar?
 • Kan jag köra bil om jag använder Venlafaxine Bluefish
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Venlafaxine Bluefish
 • Finns Venlafaxine Bluefish receptfritt?
 • Är Venlafaxine Bluefish narkotikaklassat?

Vad är Venlafaxine Bluefish?

Det receptbelagda läkemedlet Venlafaxine Bluefish innehåller den aktiva substansen venlafaxin som verkar genom att höja nivåerna av noradrenalin och serotonin i hjärnan. Det används för att behandla vuxna personer som lider av depression eller andra störningar som är kopplade till ångest. Du kan även få detta läkemedel ordinerat för att behandla social fobi. Venlafaxine Bluefish finns i form av depotkapslar med olika styrkor.

Eventuella biverkningar från Venlafaxine Bluefish

Venlafaxine Bluefish kan ge biverkningar, det är dock inte alla som upplever dem. Några vanliga biverkningar som kan uppstå är yrsel, huvudvärk, illamående och svettningar. Upplever du allvarliga biverkningar ska du tala om det för din läkare. Vid vissa biverkningar kan du behöva avbryta din behandling med Venlafaxine Bluefish och uppsöka vård.

Kontakta din läkare direkt om du upplever något av följande symtom medan du tar Venlafaxine Bluefish:

 • Andningssvårigheter och en känsla av att det är trångt i bröstet.
 • Svullna händer eller fötter.
 • Svullnad i ansiktet eller svalg.
 • Oroskänslor i kombination med yrsel eller värmekänslor.
 • Röda eller kliande hudutslag.
 • Hallucinatione med rastlöshet, förvirring och försämrad koordinationsförmåga.

Dosering

Den rekommenderade dosen av Venlafaxine Bluefish är vanligtvis 75 mg per dag. Denna dos kan sedan justeras av din läkare, beroende på dina behov och hur du reagerar på läkemedlet. Den maximala dosen är 225 mg per dag. Det är viktigt att du allltid följer de rekommendationer du har fått av din läkare och aldrig överskrider din dos.

Andra läkemedel med venlafaxin som aktiv substans

Andra läkemedel som innehåller det verksamma ämnet venlafaxin, eller venlafaxinhydroklorid, är Efastad, Efexor Depot, Venlafaxin Mylan, Venlafaxin Actavis och Venlafaxin Orion.

Andra läkemedel och Venlafaxine Bluefish

Vissa läkemedel ska inte tas samtidigt som Venlafaxine Bluefish eftersom de kan påverka behandlingseffekten samt att risken för att drabbas av biverkningar kan öka. Tala om för din läkare om du tar, eller nyligen har tagit, andra receptbelagda eller receptfria läkemedel innan du börjar äta detta läkemedel.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Venlafaxine Bluefish?

Vid vissa tillfällen och sjukdomstillstånd är Venlafaxine Bluefish inte ett lämpligt läkemedel. Din läkare eller en farmaceut kan hjälpa dig att avgöra om detta läkemedel är ett passande alternativ för dig eller inte.

Kan jag ta Venlafaxine Bluefish om jag är gravid eller ammar?

Du bör undvika att ta Venlafaxine Bluefish när du är gravid då det finns risk för skador på barnet. Eftersom det aktiva ämnet i läkemedlet utsöndras i bröstmjölken ska du även undvika att äta det om du ammar. Rådgör alltid med en läkare innan du påbörjar en behandling med läkemedlet om du är gravid, planerar att bli gravid eller om du ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Venlafaxine Bluefish?

Vissa biverkningar som du kan få av Venlafaxine Bluefish kan påverka din reaktionsförmåga och din förmåga att köra bil. Du ska därför undvika att köra bil och använda maskiner innan du vet säkert hur du blir påverkad av läkemedlet.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Venlafaxine Bluefish?

Du ska undvika alkohol i samband med att du äter Venlafaxine Bluefish.

Kan jag köpa Venlafaxine Bluefish receptfritt?

Nej, Venlafaxine Bluefish är ett receptbelagt läkemedel som inte går att köpa receptfritt. För att få läkemedlet behöver du få ett recept utskrivet av en läkare.

Är Venlafaxine Bluefish narkotikaklassat?

Nej, Venlafaxine Bluefish är inte narkotikaklassat.

Läs mer hos Fass

Innan du använder Venlafaxine Bluefish är det viktigt att du läser bipacksedeln.

Mer information finns på fass.se.