Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Tadalafil 1A Farma

Tadalafil 1A Farma används för att behandla erektil dysfunktion hos vuxna män, men även för att behandla högt blodtryck samt symtom som uppstår vid en förstorad prostata. Här kan du läsa mer om Tadalafil 1A Farma och hitta svar på de vanligaste frågorna kring läkemedlet. Kontakta en av våra farmaceuter för rådgivning om du har fler funderingar om dina läkemedel.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. När du beställer receptbelagda läkemedel har du alltid fri frakt över lägsta köpgräns.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet
 • Eventuella biverkningar
 • Dosering
 • Alternativa läkemedel till Tadalafil 1A Farma
 • Tadalafil 1A Farma i samband med andra läkemedel
 • När ska jag inte använda Tadalafil 1A Farma?
 • Kan jag ta Tadalafil 1A Farma om jag är gravid eller ammar?
 • Kan jag köra bil om jag använder Tadalafil 1A Farma?
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Tadalafil 1A Farma?
 • Finns Tadalafil 1A Farma receptfritt?
 • Är Tadalafil 1A Farma narkotikaklassat?

Vad är Tadalafil 1A Farma?

Det receptbelagda läkemedlet Tadalafil 1A Farma kan ordineras till personer som lider av erektil dysfunktion, högt blodtryck eller förstorad prostata. Läkemedlet innehåller ett verksamt ämne, tadalafil, som ger effekt genom att få blodkärlen i penis att slappna av, vilket i sin tur resulterar i att blod lättare kan strömma in i penisen. Detta läkemedel finns tillgängligt i form av filmdragerade tabletter och klassas som ett urologiskt medel.

Eventuella biverkningar från Tadalafil 1A Farma

Vid användning av Tadalafil 1A Farma kan det uppstå biverkningar. Vanliga bieffekter är ryggsmärta, muskelvärk, smärta i armar och ben samt matsmältningsbesvär. Om du upplever allvarliga biverkningar av detta läkemedel ska du omedelbart avbryta din behandling och uppsöka vård.

Kontakta din läkare genast om du upplever något av följande symtom medan du tar Tadalafil 1A Farma:

 • Bröstsmärtor.
 • Långvarig och smärtsam erektion.
 • Plötslig synförlust.
 • Hudutslag.

Dosering

Vanlig rekommenderad dos av Tadalafil 1A Farma är 5 mg om dagen, men doseringen varierar beroende på vilket tillstånd du behöver behandling för. Din läkare tar ett beslut om vilken dos du ska ta och hur länge din behandling ska pågå. Tänk på att alltid följa de anvisningar du får tilldelade till dig av din läkare och inte överskrida din dos.

Andra läkemedel med tadalafil som aktiv substans

Andra läkemedel med samma aktiva substans och effekter som Tadalafil 1A Farma är bland annat Cialis, Ciastad, Tadalafil Accord, Tadalafil AOP, Tadalafil Krka, Tadalafil Orion och Talmanco.

Andra läkemedel och Tadalafil 1A Farma

En del läkemedel, till exempel alfa-blockerare och nitrater, påverkar effekten av Tadalafil 1A Farma när de tas samtidigt. Informera din läkare om du tar andra receptfria eller receptbelagda läkemedel innan du börjar använda Tadalafil 1A Farma.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Tadalafil 1A Farma?

Om du har en allvarlig hjärtsjukdom är Tadalafil 1A Farma inte ett passande läkemedel för dig. Det finns även andra tillstånd och tillfällen då detta läkemedel inte är ett bra alternativ. Prata med en läkare eller farmaceut om du har ytterligare frågor kring dina läkemedel.

Kan jag ta Tadalafil 1A Farma om jag är gravid eller ammar?

Nej, du ska inte använda Tadalafil 1A Farma om du är gravid eller om du ammar. Rådgör med en läkare innan du börjar använda ett läkemedel om du är gravid, planerar att bli gravid eller om du ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Tadalafil 1A Farma?

En vanlig bieffekt av Tadalafil 1A Farma är yrsel, vilket kan ha en negativ påverkan på din körförmåga. Undvik att köra bil om du upplever bieffekter som påverkar din uppmärksamhet och koncentration.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Tadalafil 1A Farma?

Du bör undvika att dricka alkohol när du använder Tadalafil 1A Farma eftersom alkohol kan försämra din förmåga att få erektion.

Kan jag köpa Tadalafil 1A Farma receptfritt?

Nej, detta läkemedel finns inte receptfritt. För att få tillgång till Tadalafil 1A Farma behöver du få det utskrivet på recept av en läkare.

Är Tadalafil 1A Farma narkotikaklassat?

Nej, Tadalafil 1A Farma är inte ett narkotikaklassat medel.

Läs mer hos Fass

Innan du använder Tadalafil 1A Farma är det viktigt att du läser bipacksedeln.

Mer information finns på fass.se.