Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Sildenafil Actavis

Läkemedlet Sildenafil Actavis används för att behandla impotens hos vuxna män. Det verksamma ämnet i läkemedlet, sildenafil, fungerar genom att få blodkärlen i penisen att vidgas, vilket tillåter blodet att lättare flöda in. Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om Sildenafil Actavis. Om du har fler frågor kring dina läkemedel kan du alltid kontakta en av våra farmaceuter.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet
 • Eventuella biverkningar
 • Dosering
 • Alternativa läkemedel till Sildenafil Actavis
 • Sildenafil Actavis i samband med andra läkemedel
 • När ska jag inte använda Sildenafil Actavis?
 • Kan jag ta Sildenafil Actavis om jag är gravid eller ammar?
 • Kan jag köra bil om jag använder Sildenafil Actavis
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Sildenafil Actavis
 • Finns Sildenafil Actavis receptfritt?
 • Är Sildenafil Actavis narkotikaklassat?

Vad är Sildenafil Actavis?

Sildenafil Actavis är ett receptbelagt läkemedel som ordineras till vuxna män som lider av erektil dysfunktion, eller impotens som det också kallas. Den aktiva substansen i läkemedlet verkar genom att vidga blodkärlen och underlätta blodflödet i penisen, vilket gör att du kan bibehålla en erigerad penis under längre tid. Det tillhör en grupp av läkemedel som kallas PDE5-hämmare och ger enbart effekt om du är sexuellt stimulerad.

Eventuella biverkningar från Sildenafil Actavis

Biverkningar kan uppstå när du använder Sildenafil Actavis. De är dock oftast kortvariga och inte särskilt allvarliga. Vanliga biverkningar är huvudvärk, illamående, synstörningar, nästäppa och yrsel. Om du får mer allvarliga bieffekter ska du omedelbart sluta ta Sildenafil Actavis och kontakta en läkare.

Kontakta din läkare direkt om du upplever något av följande symtom medan du tar Sildenafil Actavis:

 • Allergisk reaktion med andningssvårigheter, yrsel samt svullnad kring ansikte eller hals.
 • Smärtor i bröstet.
 • Plötslig förlust av synen.
 • Smärtsam erektion som inte går över.
 • Krampanfall.
 • Hudreaktion med symtom som blåsor i munnen, runt ögonen och kring genitalier.

Dosering

Följ alltid läkarens rekommendationer gällande doseringen av Sildenafil Actavis. Du ska inte ta mer än en tablett av Sildenafil Actavis per dygn. Hur lång verkningstid läkemedlet har är individuellt, men det bör tas ungefär en timme innan du planerar att ha sexuellt umgänge. Att överdosera kan öka risken för att drabbas av biverkningar, därför är det viktigt att du följer den dosering som din läkare ha ordinerat till dig.

Andra läkemedel med sildenafil som aktiv substans

Andra läkemedel som innehåller samma verksamma ämne som Sildenafil Actavis är bland annat Sildenafil Accord, Sildenafil Orion Sildenafil STADA och Viagra.

Andra läkemedel och Sildenafil Actavis

Du ska alltid informera din läkare om du tar, eller nyligen har tagit andra läkemedel, innan du börjar använda Sildenafil Actavis. Det beror på att vissa läkemedel inte ska kombineras eftersom det kan öka risken för biverkningar samt påverka behandlingseffekten av dina mediciner.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Sildenafil Actavis?

Vid vissa sjukdomstillstånd, exempelvis hjärt- eller leverproblem, är Sildenafil Actavis inte ett bra alternativ. Rådgör med en läkare eller en farmaceut innan du använder Sildenafil Actavis. De kan hjälpa dig avgöra om det är ett lämpligt läkemedel för dig.

Kan jag ta Sildenafil Actavis om jag är gravid eller ammar?

Nej, Sildenafil Actavis ska inte användas av kvinnor.

Kan jag köra bil om jag använder Sildenafil Actavis?

När du tar Sildenafil Actavis kan du uppleva bieffekter som påverkar din syn och som gör dig yr. Undvik att köra bil eller framföra andra typer av fordon när du använder detta läkemedel.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Sildenafil Actavis?

Alkohol kan ha en negativ påverkan på effekten av Sildenafil Actavis. Du ska därför helst undvika att dricka alkohol när du tar detta läkemedel.

Kan jag köpa Sildenafil Actavis receptfritt?

Nej, Sildenafil Actavis är ett receptbelagt läkemedel och går endast att få om du får det ordinerat till dig av en läkare.

Är Sildenafil Actavis narkotikaklassat?

Nej, Sildenafil Actavis klassas inte som narkotika.

Läs mer hos Fass

Innan du använder Sildenafil Actavis är det viktigt att du läser bipacksedeln.

Mer information hittar du på fass.se.