Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Pregabalin Orion

Pregabalin Orion är ett receptbelagt läkemedel som innehåller det aktiva ämnet pregabalin, och används för att behandla kronisk smärta, epilepsi och symtom som uppstår vid generaliserat ångestsyndrom. Här kan du läsa mer om Pregabalin Orion och hitta svar på några av de vanligaste frågorna om läkemedlet. Kontakta en av våra farmaceuter om du har fler funderingar kring dina läkemedel.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll: 

 • Om läkemedlet 
 • Eventuella biverkningar 
 • Dosering 
 • Alternativa läkemedel till Pregabalin Orion 
 • Pregabalin Orion i samband med andra läkemedel 
 • När ska jag inte använda Pregabalin Orion? 
 • Kan jag ta Pregabalin Orion om jag är gravid eller ammar? 
 • Kan jag köra bil om jag använder Pregabalin Orion?
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Pregabalin Orion?
 • Finns Pregabalin Orion receptfritt? 
 • Är Pregabalin Orion narkotikaklassat? 

Om läkemedlet

Läkemedlet Pregabalin Orion kan ordineras till människor som lider av kronisk smärta som orsakats av nervskador, personer med diabetes samt personer som har generaliserat ångestsyndrom. Det är ett receptbelagt medel och tillhör en grupp av mediciner som kallas antiepileptika. Pregabalin Orion är narkotikaklassat och beroendeframkallande, och ska därför tas med försiktighet. Läkemedlet finns tillgängligt i form av kapslar i olika styrkor.

Eventuella biverkningar från Pregabalin Orion

Du kan uppleva biverkningar när du tar Pregabalin Orion, men inte alla användare får dem. Vanliga bieffekter som kan uppstå är huvudvärk, yrsel, dåsighet muntorrhet, viktökning och halsont. Du kan även få mer allvarliga biverkningar som kräver att du uppsöker vård eller tar kontakt med en läkare omedelbart.

Kontakta din läkare direkt om du upplever något av följande symtom medan du tar Pregabalin Orion:

 • Svullnad i ansiktet eller munnen.
 • Röd och fjällande hud med blåsor.

Dosering

Din läkare kommer besluta om en dosering av Pregabalin Orion som är individuellt anpassad för dig och dina behov. Dosen avgörs främst utav vilket tillstånd du behöver behandling för. Din läkare bestämmer även hur länge du ska ta ditt läkemedel. Det är viktigt att du alltid följer den dosering du har fått rekommenderad av din läkare.

Andra läkemedel med pregabalin som aktiv substans

Andra läkemedel med samma aktiva ämne och effekt som Pregabalin Orion är bland annat Brieka, LYRICA, Pregabalin Accord, Pregabalin Teva, Pregabalin Sandoz och Pregabalin Krka.

Andra läkemedel och Pregabalin Orion

Att kombinera vissa läkemedel med Pregabalin Orion kan påverka behandlingseffekten av dina mediciner, men även ge livshotande biverkningar. Informera din läkare om du tar andra receptbelagda eller receptfria läkemedel innan du påbörjar din behandling med Pregabalin Orion.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Pregabalin Orion?

Det finns flera tillstånd då Pregabalin Orion inte är ett bra alternativ, bland annat om du lider av en hjärtsjukdom eller av sjukdom i andningssystemet. Prata med en läkare eller en farmaceut om du har frågor kring detta läkemedel.

Kan jag ta Pregabalin Orion om jag är gravid eller ammar?

Nej, du bör inte använda Pregabalin Orion om du är gravid eller ammar. Rådfråga alltid en läkare innan du börjar ta detta läkemedel om du är gravid, planerar att skaffa barn eller om du ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Pregabalin Orion?

Pregabalin Orion kan ge bieffekter som yrsel och sömnighet, vilket kan påverka din förmåga att köra bil och använda maskiner. Undvik att köra bil tills vet säkert hur detta läkemedel påverkar dig.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Pregabalin Orion?

Nej, du ska inte dricka alkohol när du använder Pregabalin Orion.

Kan jag köpa Pregabalin Orion receptfritt?

Nej, Pregabalin Orion finns inte receptfritt. För att få tillgång till läkemedlet behöver du få det utskrivet till dig av en läkare. 

Är Pregabalin Orion narkotikaklassat?

Ja, Pregabalin Orion är ett narkotikaklassat läkemedel. 

Läs mer hos Fass 

Innan du använder Pregabalin Orion är det viktigt att du läser bipacksedeln. 

Mer information finns på fass.se