Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Naltrexone Accord

Naltrexone Accord ordineras till personer som har missbrukat droger och som vill ha hjälp med att komma ur sitt beroende. Läkemedlet innehåller en aktiv substans som ger effekt genom att blockera receptorer i hjärnan, vilket resulterar i att du inte längre känner samma upprymdhet efter att du har tagit droger. Här kan du läsa mer om Naltrexone Accord och läkemedlets effekter. Kontakta en av våra farmaceuter om du har fler funderingar kring dina läkemedel.

Har du recept att hämta ut? 

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet 
 • Eventuella biverkningar 
 • Dosering 
 • Alternativa läkemedel till Naltrexone Accord 
 • Naltrexone Accord i samband med andra läkemedel 
 • När ska jag inte använda Naltrexone Accord? 
 • Kan jag ta Naltrexone Accord om jag är gravid eller ammar? 
 • Kan jag köra bil om jag använder Naltrexone Accord?
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Naltrexone Accord?
 • Finns Naltrexone Accord receptfritt? 
 • Är Naltrexone Accord narkotikaklassat? 

Om läkemedlet

Naltrexone Accord är ett receptbelagt läkemedel som används för att behandla personer som lider av ett drogmissbruk och som vill få hjälp med att komma ur sitt beroende. Det används även som tillägg för att minska abstinenssymtom hos personer som behandlas för alkoholmissbruk. Naltrexone Accord innehåller en aktiv substans som heter naltrexon, som fungerar genom att blockera den upprymmande effekt som opioider ger i hjärnan. Detta läkemedel ska användas i kombination med andra behandlingar.

Eventuella biverkningar från Naltrexone Accord 

När du använder Naltrexone Accord kan du uppleva biverkningar som huvudvärk, ångest, sömnsvårigheter, rastlöshet, magsmärtor och illamående. Om du får allvarliga bieffekter när du äter detta läkemedel ska du omedelbart avbryta din behandling och kontakta din läkare. 

Kontakta din läkare omgående om du upplever något av följande symtom medan du tar Naltrexone Accord:

 • Långvarig magsmärta.
 • Vitfärgad avföring.
 • Mörkt urin.
 • Gulfärgning av ögonen.
 • Tecken på en allvarlig allergisk reaktion, såsom hudutslag, andningssvårigheter och svullnad i ansikte eller mun.

Dosering

Den rekommenderade dosen av Naltrexone Accord är 1 tablett om dagen. Din läkare beslutar om vilken dos du ska ta och hur länge du ska använda ditt läkemedel. Det är viktigt att du följer den dosering som du har fått ordinerad till dig och inte överskrider din dos. Om du känner att du inte får tillräcklig effekt av Naltrexone Accord ska du tala om det för din läkare. 

Andra läkemedel med naltrexon som aktiv substans

Andra läkemedel med samma verksamma ämne och effekter som Naltrexone Accord är Mysimba, Naltrexone POA Pharma och Naltrexon Vitaflo.

Andra läkemedel och Naltrexone Accord

Naltrexone Accord och samtidig användning av andra mediciner kan påverka behandlingseffekten och öka risken för svåra biverkningar. Innan du påbörjar en behandling med Naltrexone Accord ska du informera din läkare om du tar andra receptbelagda eller receptfria mediciner.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Naltrexone Accord?

Om du tar andra mediciner, som exempelvis metadon, ska du inte använda Naltrexone Accord. Rådgör med en läkare eller en farmaceut om du har fler frågor om ditt läkemedel.

Kan jag ta Naltrexone Accord om jag är gravid eller ammar?

Säkerheten kring användning av detta läkemedel under graviditet eller amning är ännu inte fastställd. Du bör därför inte äta Naltrexone Accord om du är gravid eller ammar utan att först rådfråga en läkare.

Kan jag köra bil om jag använder Naltrexone Accord?

Det aktiva ämnet i Naltrexone Accord kan ge biverkningar som försämrar din förmåga att köra bil. Undvik att köra bil och använda maskiner om du upplever bieffekter som påverkar din koncentration eller reaktionsförmåga.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Naltrexone Accord?

Nej, du ska inte dricka alkohol när du använder Naltrexone Accord.

Kan jag köpa Naltrexone Accord receptfritt?

Nej, Naltrexone Accord finns inte att köpa receptfritt. För att få tillgång till läkemedlet behöver du få ett recept utskrivet till dig av en läkare. 

Är Naltrexone Accord narkotikaklassat?

Nej, Naltrexone Accord är inte ett narkotikaklassat medel. 

Läs mer hos Fass

Innan du använder Naltrexone Accord är det viktigt att du läser bipacksedeln. 

Mer information finns på fass.se