Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Metronidazole Braun

Metronidazole Braun används vid behandling av infektioner i buken och vid gynekologiska infektioner. Läkemedlet är effektivt för att bekämpa bakterier som är känsliga mot det aktiva ämnet i detta läkemedel, vilket är metronidazol. Här kan du läsa mer om Metronidazole Braun och dess effekter. Kontakta en av våra farmaceuter om du har fler frågor eller funderingar kring dina läkemedel.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet 
 • Eventuella biverkningar 
 • Dosering 
 • Alternativa läkemedel till Metronidazole Braun 
 • Metronidazole Braun i samband med andra läkemedel 
 • När ska jag inte använda Metronidazole Braun? 
 • Kan jag ta Metronidazole Braun om jag är gravid eller ammar? 
 • Kan jag köra bil om jag använder Metronidazole Braun?
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Metronidazole Braun? 
 • Finns Metronidazole Braun receptfritt? 
 • Är Metronidazole Braun narkotikaklassat? 

Om läkemedlet

Det receptbelagda läkemedlet Metronidazole Braun är ett antibiotikum som används för att behandla infektioner som har orsakats av bakterier som är känsliga mot det verksamma ämnet i läkemedlet. Den aktiva substansen i Metronidazole Braun är metronidazol. Du kan få detta läkemedel ordinerat till dig om du lider av infektion i buken samt vid gynekologiska infektioner. Metronidazole Braun kan även användas i förebyggande syfte. Det finns i form av infusionsvätska och ges som intravenös infusion, eller dropp som det också heter.

Eventuella biverkningar från Metronidazole Braun

Metronidazole Braun kan, som alla andra läkemedel, ge biverkningar. Vanliga biverkningar är metallisk smak i munnen och otydliga intoleranssymtom. Risken för att drabbas av biverkningar ökar vid långvarig användning och höga doser. Om du får allvarliga bieffekter av detta läkemedel ska du omedelbart tala om det för din läkare.

Kontakta din läkare direkt om du upplever något av följande symtom medan du tar Metronidazole Braun:

 • Svår diarré som inte går över.
 • Utslag eller blåsor på slemhinnor och hud i samband med feber.
 • Tecken på allergisk reaktion som sväljsvårigheter, nässelutslag, magbesvär och svullnad i ansikte eller mun.
 • Feber i kombination med nedsatt allmäntillstånd.
 • Feber i kombination med halsont eller svårigheter att urinera.

Dosering

Doseringen av Me tronidazole Braun varierar beroende på ålder, hur allvarlig infektionen är och hur din kropp reagerar på behandlingen. Det är din läkare som bestämmer vilken dos du ska ta. Läkemedlet ska enbart ges via dropp av en läkare eller sjuksköterska.

Andra läkemedel med metronidazol som aktiv substans

Andra läkemedel som innehåller samma aktiva ingrediens som Metronidazole Braun är bland annat Flagyl, Metronidazol Actavis, Metronidazol EQL Pharma, Rosazol, Rozex och Zidoval. 

Andra läkemedel och Metronidazole Braun

Det är viktigt att du talar om för din läkare om du använder andra läkemedel innan du börjar använda Metronidazole Braun. Vissa läkemedel kan interagera med varandra och påverka behandlingseffekten om de tas samtidigt. Att kombinera läkemedel och substanser kan även öka risken för biverkningar.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Metronidazole Braun?

Om du lider av en sjukdom i nervsystemet eller någon form av blodsjukdom ska du inte använda detta läkemedel. Diskutera dina läkemedelsalternativ med din läkare eller en farmaceut.

Kan jag ta Metronidazole Braun om jag är gravid eller ammar?

Rådfråga alltid din läkare innan du planerar att börja använda Metronidazole Braun om du är gravid, planerar att bli gravid eller om du ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Metronidazole Braun?

Metronidazole Braun kan ha en påverkan på din reaktionsförmåga, vilket i sin tur har en negativ effekt på din förmåga att köra bil och andra fordon. Om du upplever den typen av bieffekter ska du undvika att köra bil.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Metronidazole Braun?

Nej, du får inte dricka alkohol under din behandling med Metronidazole Braun. Du ska dessutom avstå från alkohol ett dygn efter att din behandling har avslutats. Att dricka alkohol samtidigt som du äter detta läkemedel kan ge upphov till intoleransreaktioner.

Kan jag köpa Metronidazole Braun receptfritt?

Nej, Metronidazole Braun finns inte receptfritt. För att få tillgång till läkemedlet behöver du få ett recept utskrivet till dig av en läkare. 

Är Metronidazole Braun narkotikaklassat?

Nej, Metronidazole Braun är inte narkotikaklassat. 

Läs mer hos Fass

Innan du använder Metronidazole Braun är det viktigt att du läser bipacksedeln. 

Mer information finns på fass.se