Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Clopidogrel Krka

Clopidogrel Krka är ett läkemedel som används för att förhindra bildningen av blodproppar. Det verksamma ämnet, klopidogrel verkar genom att hämma blodets förmåga att levra sig. Här kan du hitta svar på några av de vanligaste frågorna om Clopidogrel Krka. Vid fler frågor eller funderingar, kontakta en av våra farmaceuter.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll: 

 • Om läkemedlet 
 • Eventuella biverkningar 
 • Dosering 
 • Alternativa läkemedel till Clopidogrel Krka 
 • Clopidogrel Krka i samband med andra läkemedel
 • När ska jag inte använda Clopidogrel Krka? 
 • Kan jag ta Clopidogrel Krka om jag är gravid eller ammar? 
 • Kan jag köra bil om jag använder Clopidogrel Krka?
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Clopidogrel Krka?
 • Finns Clopidogrel Krka receptfritt? 
 • Är Clopidogrel Krka narkotikaklassat? 

Om läkemedlet

Clopidogrel Krka är ett receptbelagt läkemedel som används för att motverka att blodproppar bildas. Den aktiva substansen i läkemedlet är klopidogrel som är ett trombocythämmande medel. Klopidogrel hindrar bildningen av blodproppar i åderförkalkade kärl, vilket i sin tur förebygger stroke och hjärtattack. Clopidogrel Krka ordineras bland annat till personer som lider av åderförkalkning eller som tidigare har drabbats av en hjärtattack, stroke eller en kärlkrampssjukdom. 

Eventuella biverkningar från Clopidogrel Krka

Blödning är en vanlig biverkning av läkemedlet Clopidogrel Krka. Det kan uppstå blödningar, bland annat i mage och tarm, under huden och i urinen. Andra vanliga biverkningar av detta läkemedel är diarré, halsbränna och buksmärtor. Om du får allvarliga biverkningar av Clopidogrel Krka ska du omedelbart ta kontakt med en läkare.

Kontakta din läkare genast om du upplever något av följande symtom medan du tar Clopidogrel Krka:

 • Tecken på infektion, som feber eller svaghet i kroppen.
 • Gulaktiga ögonvitor eller gulaktig hud.
 • Svullnad i ansikte eller mun i kombination med utslag eller blåsor i huden.

Dosering

Vanlig dosering av Clopidogrel Krka är 75 mg dagligen, men det är din läkare som bestämmer vilken dos du ska ta. Din läkare beslutar även om hur lång tid din behandling ska pågå. Det är viktigt att du följer de anvisningar du har fått av din läkare och inte överskrider din dos.

Andra läkemedel med klopidogrel som aktiv substans

Andra läkemedel med samma aktiva ämne och effekter som Clopidogrel Krka är Clopidogrel Taw Pharma och Cloriocard.

Andra läkemedel och Clopidogrel Krka

Vissa läkemedel får inte kombineras med Clopidogrel Krka eftersom det kan påverka behandlingseffekten av dina mediciner. Det kan även öka risken för vanliga biverkningar, som blödningar. Tala om för din läkare om du tar andra läkemedel, både receptbelagda och receptfria, innan du använder Clopidogrel Krka.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Clopidogrel Krka?

Har du en aktiv blödning, exempelvis magsår, ska du inte använda Clopidogrel Krka. Det finns även andra tillfällen då det inte är ett lämpligt alternativ. Prata med en farmaceut eller en läkare om du har fler frågor kring detta läkemedel.

Kan jag ta Clopidogrel Krka om jag är gravid eller ammar?

Nej, det är inte rekommenderat att använda Clopidogrel Krka under graviditet eller amning. Rådfråga läkare eller farmaceut innan du börjar använda ett läkemedel om du är gravid, försöker skaffa barn eller ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Clopidogrel Krka?

Ja, Clopidogrel Krka har troligen ingen påverkan på din förmåga att köra bil.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Clopidogrel Krka?

Det finns inga rekommendationer gällande alkoholintag under en behandling med Clopidogrel Krka. Du bör dock undvika att dricka alkohol när du använder ett läkemedel eftersom det kan påverka effekten av dina mediciner.

Kan jag köpa Clopidogrel Krka receptfritt?

Nej, Clopidogrel Krka finns inte att köpa receptfritt. För att få tillgång till läkemedlet behöver du få ett recept utskrivet till dig av en läkare. 

Är Clopidogrel Krka narkotikaklassat?

Nej, Clopidogrel Krka är inte narkotikaklassat. 

Läs mer hos Fass

Innan du använder Clopidogrel Krka är det viktigt att du läser bipacksedeln. 

Mer information finns på fass.se