Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Buventol Easyhaler

Buventol Easyhaler är ett läkemedel som används för att lindra akuta andningsbesvär som orsakats av astma eller KOL. Den aktiva substansen i läkemedlet ger effekt genom att vidga luftrören, vilket underlättar din andning. Här kan du läsa mer om Buventol Easyhaler och dess effekter. Kontakta en av våra farmaceuter om du har fler funderingar om dina läkemedel.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet 
 • Eventuella biverkningar 
 • Dosering 
 • Alternativa läkemedel till Buventol Easyhaler 
 • Buventol Easyhaler i samband med andra läkemedel 
 • När ska jag inte använda Buventol Easyhaler? 
 • Kan jag ta Buventol Easyhaler om jag är gravid eller ammar? 
 • Kan jag köra bil om jag använder Buventol Easyhaler?
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Buventol Easyhaler?
 • Finns Buventol Easyhaler receptfritt? 
 • Är Buventol Easyhaler narkotikaklassat? 

Om läkemedlet

Det receptbelagda läkemedlet Buventol Easyhaler är effektivt mot besvär som uppstår vid astma och KOL, som står för kroniskt obstruktiv lungsjukdom. Det innehåller det aktiva ämnet salbutamol som hjälper till att lindra akuta andningssvårigheter genom att vidga luftrören och göra det lättare för dig att andas. Läkemedlet Buventol Easyhaler är en inhalator som ska användas för behandling av vuxna och barn över 6 års ålder.

Eventuella biverkningar från Buventol Easyhaler

Buventol Easyhaler kan ge biverkningar, men inte alla som använder läkemedlet upplever dem. Vanliga bieffekter som kan uppstå vid användning av detta läkemedel är darrningar och hjärtklappning. Dessa symtom är oftast lindriga och försvinner vanligtvis en tid in i behandlingen. Om du får allvarliga biverkningar av Buventol Easyhaler ska du rapportera det till din läkare.

Kontakta din läkare direkt om du upplever något av följande symtom medan du tar Buventol Easyhaler:

 • Bröstsmärtor.
 • Muskelkramper.
 • Oregelbunden hjärtrytm.
 • Kramp i luftrören.
 • Överaktivitet.
 • Yrsel och rastlöshet.

Dosering

Rekommenderad dos av Buventol Easyhaler för vuxna och barn över 6 år är 100-200 mikrogram, upp till fyra gånger om dagen. Detta läkemedel ger effekt redan efter ett par minuter. Din läkare avgör vilken dos du ska ta och hur länge din behandling ska pågå. Om du har fler frågor om doseringen av Buventol Easyhaler ska du prata med din läkare eller en farmaceut.

Andra läkemedel med salbutamol som aktiv substans

Andra läkemedel som innehåller samma verksamma ämne och har samma effekter som Buventol Easyhaler är bland annat Airomir, Airomir Autohaler, Airsalb, Combivent, Salipra, Ventilastin Novolizer och Ventoline Evohaler.

Andra läkemedel och Buventol Easyhaler

Vissa läkemedel ska du inte kombinera med Buventol Easyhaler, bland annat betablockerare som används för att behandla sjukdomar som högt blodtryck, kärlkramp och glaukom. Tala om för din läkare om du använder andra receptbelagda eller receptfria mediciner innan du startar en behandling med detta läkemedel.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Buventol Easyhaler?

Om du lider av hjärtproblem eller diabetes ska du rådfråga läkare innan du börjar använda Buventol Easyhaler. Det finns även andra tillfällen då det inte är ett lämpligt läkemedel. Prata med en läkare eller farmaceut om du har fler frågor om dina mediciner.

Kan jag ta Buventol Easyhaler om jag är gravid eller ammar?

Läkemedlet Buventol Easyhaler har inga kända effekter på fostret när det används under graviditet eller amning. Du ska dock alltid rådgöra med en läkare innan du börjar äta ett läkemedel om du är gravid, försöker att bli gravid eller om du ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Buventol Easyhaler?

Ja, Buventol Easyhaler påverkar inte din förmåga att köra bil eller andra fordon.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Buventol Easyhaler?

Det finns inga allmänna råd gällande alkoholintaget vid behandling med Buventol Easyhaler.

Kan jag köpa Buventol Easyhaler receptfritt?

Nej, Buventol Easyhaler är ett receptbelagt läkemedel och finns därför inte att köpa receptfritt.

Är Buventol Easyhaler narkotikaklassat?

Nej, Buventol Easyhaler är inte ett narkotikaklassat läkemedel. 

Läs mer hos Fass

Innan du använder Buventol Easyhaler är det viktigt att du läser bipacksedeln. 

Mer information finns på fass.se