Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Bisoprolol Sandoz

Det receptbelagda läkemedlet Bisoprolol Sandoz används vid behandling av vuxna personer som lider av högt blodtryck, kärlkramp eller hjärtsvikt. Det verksamma ämnet i läkemedlet, bisoprolol, skyddar hjärtat från överansträngning. Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om Bisoprolol Sandoz. Vid fler funderingar kring dina läkemedel kan du alltid kontakta en av våra farmaceuter.

Har du recept att hämta ut?

Hämta ut alla dina recept på MEDS.se. Logga in på Mina recept och välj vilka läkemedel du vill hämta ut. Vi levererar dina läkemedel hem till dörren eller till närmsta ombud.

Sidans innehåll:

 • Om läkemedlet 
 • Eventuella biverkningar 
 • Dosering 
 • Alternativa läkemedel till Bisoprolol Sandoz 
 • Bisoprolol Sandoz i samband med andra läkemedel 
 • När ska jag inte använda Bisoprolol Sandoz? 
 • Kan jag ta Bisoprolol Sandoz om jag är gravid eller ammar? 
 • Kan jag köra bil om jag använder Bisoprolol Sandoz? 
 • Kan jag dricka alkohol om jag tar Bisoprolol Sandoz? 
 • Finns Bisoprolol Sandoz receptfritt? 
 • Är Bisoprolol Sandoz narkotikaklassat?

Om läkemedlet

Bisoprolol Sandoz är ett receptbelagt läkemedel som ordineras till personer med högt blodtryck, kärlkamp eller hjärtsvikt. Det tillhör en grupp av läkemedel som kallas betablockerare och ger effekt genom att skydda hjärtat från att arbeta för hårt och överanstränga sig. Läkemedlet finns tillgänglig i form av filmdragerade tabletter och ska enbart användas för att behandla vuxna personer som är över 18 år gamla.

Eventuella biverkningar från Bisoprolol Sandoz

Bisoprolol Sandoz kan, precis som alla andra läkemedel, ge biverkningar men det är inte alla som upplever dem. Vanliga biverkningar som kan uppstå är diarré, förstoppning, illamående, yrsel och utmattning. Om du får allvarliga bieffekter av Bisoprolol Sandoz ska du genast ta kontakt med en läkare.

Kontakta din läkare direkt om du upplever något av följande symtom medan du tar Bisoprolol Sandoz:

 • Långsam eller onormal hjärtrytm.
 • Yrsel i samband med andningssvårigheter.
 • Tecken på en allergisk reaktion som svullnad i ansikte eller munnen och svårigheter att andas.

Dosering

Vanlig dosering av Bisoprolol Sandoz för en vuxen person är till en början 5 mg om dagen. Hur stor dos du ska ta bestäms av din läkare. Den avgörs bland annat av vilket sjukdomstillstånd du behöver behandling för samt om du lider av andra besvär, som nedsatt funktion i lever eller njurar. Du ska alltid följa den dosering du har fått rekommenderad av din läkare.

Andra läkemedel med bisoprolol som aktiv substans

Andra läkemedel som innehåller samma verksamma ämne som Bisoprolol Sandoz är bland annat Bisomyl, Bisostad, Emconcor och Bisoprolol Orifarm.

Andra läkemedel och Bisoprolol Sandoz

Vissa läkemedel kan interagera med varandra när de tas samtidigt, vilket kan påverka behandlingseffekten och öka risken för biverkningar. Informera din läkare om du tar, eller om nyligen har avslutat en behandling med ett annat läkemedel, innan du börjar använda Bisoprolol Sandoz.

Vanliga frågor:

När ska jag inte använda Bisoprolol Sandoz?

Det finns sjukdomstillstånd då Bisoprolol Sandoz inte är ett passande läkemedel. Rådfråga alltid en läkare eller en farmaceut innan du tar Bisoprolol Sandoz. De kan hjälpa dig att avgöra om det är ett lämpligt alternativ för dig eller inte.

Kan jag ta Bisoprolol Sandoz om jag är gravid eller ammar?

Du ska inte ta Bisoprolol Sandoz om du är gravid då det kan ge skador på fostret. Du bör heller inte använda detta läkemedel om du ammar.

Kan jag köra bil om jag använder Bisoprolol Sandoz?

Vanliga biverkningar av Bisoprolol Sandoz är yrsel och utmattning, vilket kan påverka din reaktionsförmåga samt din förmåga att bibehålla koncentration. Om du upplever bieffekter som dessa ska du undvika att köra bil eller andra fordon.

Kan jag dricka alkohol om jag tar Bisoprolol Sandoz?

Du bör undvika att dricka alkohol när du äter Bisoprolol Sandoz då det kan öka risken för biverkningar samt förvärra effekterna av dem.

Kan jag köpa Bisoprolol Sandoz receptfritt?

Nej, Bisoprolol Sandoz är ett receptbelagt läkemedel och finns därför inte receptfritt.

Är Bisoprolol Sandoz narkotikaklassat?

Nej, läkemedlet Bisoprolol Sandoz är inte narkotikaklassat. 

Läs mer hos Fass

Innan du använder Bisoprolol Sandoz är det viktigt att du läser bipacksedeln. 

Mer information finns på fass.se