Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Höstens husapotek från Holistic

Ingen gillar att vara hemma sjuk, och trots försiktighetsåtgärder är det lätt att trilla dit, speciellt under det mörka halvåret. När förkylningssäsongen är på intåg är det hög tid att jobba förebyggande med näringstät kost, att försöka röra på sig dagligen, samt att prioritera återhämtning. Att inta lättupptagliga vitaminer och mineraler är ett bra knep för att mota infektioner som kommer vår väg. Här har vi samlat produkter som kan vara bra att överväga för att stå stadigt under höstens förkylningar!

 • 20%
  Vegan
  Holistic Anti-V 90 kapslar
  631,20 kr 789 kr
 • 210,40 kr 263 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic LactoVitalis Pro 30 kapslar
  244 kr 305 kr

Holistic Immunbalans

Att ge sig själv de bästa förutsättningarna för att förebygga infektioner är att jobba med mottaglighet – ditt immunsystem. Du kan också underlätta kroppens genomgång av infektioner med stöttande näring – och med stor mängd återhämtning. Holistic Immunbalans kan vara ett smart val för dig som vill ge din kropp lite extra omtanke. Den innehåller betaglukan från det patenterade ämnet Wellmune®. Dessutom innehåller det vitamin C, D och B6 samt zink, koppar och selen som samtliga bidrar till immunsystemets normala funktion. Helt enkelt en toppenprodukt i tider där förkylningar råder som allra mest!

Så stärker du immunsystemet på ett naturligt sätt

Stressa mindre

Minskad stress kommer att ge kroppen förutsättningar till läkning, återhämtning, bättre hormonbalans och stödjer en god naturlig funktion av immunsystemet. 

Prioritera sömn

Sömnen är essentiell för att immunsystemet ska fungera optimalt. Det är många som lider av sömnbesvär och här finns också ett stort mörkertal. Prioritera din sömn och sök hjälp om du inte kommer till rätta med sömnbesvär. Se till att du får fysisk aktivitet under dagen och dagsljus på förmiddagen. Varva ner två timmar innan läggdags och se till att sovrummet är svalt och mörkt. 

Regelbunden rörelse

Regelbunden, måttlig intensitet av rörelse stöttar immunsystemet. Se till att du gör någonting varje dag, gärna minst 60 minuter av rörelse av något slag. Variera din träning med styrka, smidighet och pulshöjande träning. Även promenader räknas. 

Inkludera färgrika grönsaker, frukter och bär i din kost

Forskning visar att färgrika grönsaker, frukter och bär stödjer immunsystemet mer än kosttillskott. Sträva efter tio portioner (en portion = en handflata full) med grönsaker, bär och frukt varje dag. Tänk på att variera dina färger och källor av grönsaker, bär och frukt för att få i dig olika typer av antioxidanter. 

Fler produkter för höstens husapotek

Holistic Anti V

Holistic Anti V innehåller humussyra – en naturlig syra som finns i markens humuslager. Humussyror har visat sig motverka flera olika typer av virus genom att binda till viruset och på så sätt förhindra att viruset fäster vid cellytan. Ett virus har inget eget liv utan kan bara leva om det tar sig in i en cell och använder cellens maskineri för att föröka sig. Hindrar man viruset från att ta sig in i cellen så är det alltså mycket vunnet.

Holistic D3-vitamin 2000

Vitamin D bildas i huden när tillräckligt stark sol lyser på oss och därför behöver vi i Sverige extra doser av D-vitamin under alla månader som innehåller bokstaven r, alltså från september till april. Holistic D3-vitamin 2000 hjälper oss att hålla D-vitamindepån påfylld under årets mörka månader.

Holistic Lactovitalis® Pro

Förutom D-vitamin, är det alltid inte bara en god idé utan kanske den absolut bästa idén att stötta tarmen med Holistic Lactovitalis® Pro, ett tillskott med minst 20 miljarder mjölksyrabakterier med hela 12 olika stammar i varje dos. Genom att ta hand om de goda tarmbakterierna så tar de hand om dig i gengäld med stadigt försvar. 

Tarmens betydelse för immunsystemet

Cirka 80% av immunsystemet finns i anslutning till tarmen. För att kroppen ska kunna hantera virus och andra angripare effektivt behöver tarmen må bra annars uppstår problem som påverkar hela kroppen. 
För en välmående tarm behövs:

 • Att tarmens barriär är intakt d.v.s. att tarmslemhinnan inte får läcka - Våra slemhinnor är en första försvarsbarriär mot virus. Mår slemhinnorna bra kan vi hantera många virus bättre. Alla slemhinnor i kroppen hänger ihop i ett enda stort system där tarmslemhinnan är kroppens dirigent.
 • En artrik bakterieflora - Ju större artrikedom i mikrofloran, desto bättre hälsa. Återkommande virusinfektioner kan bero på överväxt av skadliga bakterier, svamp eller parasiter som leder till en mer genomsläpplig tarmslemhinna och för lite goda bakterier. Balans i bakteriefloran hjälper kroppen att hantera virus och hindra skadliga mikroorganismer från att få fäste.
 • Ett balanserat immunsystem.

 

Här hittar du hela Holistics sortiment.

Läs även Kosttillskottskola med Holistic - Kvinnohälsa & Kosttillskottsskola med Holistic - Vitaminer och mineraler