Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Hitta din kompletta hudvårdsrutin med ACO i sommar

Se till att hålla din hy hälsosam, återfuktad och spänstig i sommar med en hudvårdsrutin som är anpassad för just din hudtyp. Nedan hittar du din guide till en skräddarsydd hudvårdsrutin - i fyra enkla steg.    

    

Torr hud

Din hud: Tenderar att strama och kan reagera på kallt och torrt väder, saknar fukt och lyster. 

Behov: Tillför fukt!

Rutinen & produkterna för dig

1. Rengöring: Börja och avsluta alltid dagen med att rengöra ditt ansikte. En rengöringslotion är det bästa alternativet eftersom den rengör samtidigt som den återfuktar. Tips! ACO Face Soft & Soothing Cleansing Lotion.

2. Olja: Applicera en närande ansiktsolja för att återfukta på djupet, motverka ålderstecken och ge lyster åt huden. Helst morgon och kväll. Tips! Renewing Face Oil.

3. Återfuktning: Använd en rik och vårdande dag- och nattkräm som återuppbygger hudens fuktbalans. Tips! ACO Face Day, ACO Face Cream, ACO Face Night.

4. SPF: Det viktigaste steget under sommarmånaderna. Avsluta din dagliga hudvårdsrutin med ett ultralätt solskydd speciellt anpassat för ansiktet. Tips! ACO Sun Ultra Light Face Fluid SPF50+.


   

    

Normal hud

Din hud: Är naturligt spänstig, mjuk och följsam – huden är balanserad. Du har sällan finnar.

Behov: Din hud är i balans och målet är att behålla den så.

Rutinen & produkterna för dig

1. Rengöring: Använd alltid mild rengöring för att inte rubba fuktbalansen i huden. En rengöringsgel tar skonsamt bort smink och rengör effektivt utan att torka ut huden. Tips! Sensitive Balance Micellar Gel.

2. Olja: Öka din lyster och motverka ålderstecken med ansiktsolja morgon och kväll. Tips! Renewing Face Oil.

3. Återfuktning: Även din hud behöver fukt varje morgon och kväll för att behålla sig mjuk och len. Använd dag- och nattkräm som ger huden näring och återfuktning. Tips! ACO Face Day och ACO Face Night.

4. SPF: Avsluta alltid din dagliga hudvårdsrutin med ett lätt och snabbabsorberande solskydd som är speciellt anpassat för ansiktet. Kan användas under ditt smink. Tips! ACO Sun Ultra Light Face Fluid.


   

Kombinerad hud

Din hud: Känns olika, i olika partier i ansiktet. Till exempel är t-zonen fet och kinderna torra.

Behov: Det är viktigt att tänka på att inte torka ut huden. Det feta partiet i ansiktet behöver fortfarande fukt annars riskerar hudytan att bli torr, vilket i sin tur leder till att talgproduktionen ökar ännu mer. 

Rutinen & produkterna för dig

1. Rengöring: Välj en mild rengöring, gärna en lotion, gel eller mousse, för att behålla fukten och få huden i balans, både på de torra och feta partierna. Tips! ACO Pure Glow Renewing Daily Cleanser.

2. Serum: Boosta huden med ett serum som tränger djupare ner och bidrar med mer aktiva ämnen än vad din efterkommande fuktkräm gör. Tips! ACO Pure Glow Perfecting Serum.

3. Återfuktning: Använd en vårdande dag- och nattkräm som fokuserar på att motverka orenheter och matta ned blanka partier. Produkter med hyaluronsyra binder fukt och förbättrar hudens elasticitet. Tips! ACO Pure Glow Rebalancing Night Balm, Pure Glow Purifying Day Cream. 

4. SPF: Glöm inte av att avsluta din rutin med med ett solskydd som är speciellt anpassat för ansiktet och som har en mattande effekt på dina blanka partier. Tips! ACO Sun Face Mattifying Fluid.


    

   

Bonustips - för läpparna

Glöm inte att även skydda och återfukta den känsliga huden på läpparna i sommar! Testa:

  • ACO Sun Soft Lips SPF 25

Ett rosaskimrande läppglans som skyddar mot solens strålar samtidigt som det vårdar och återfuktar läpparna. Aco Sun Soft Lips ger ett effektivt skydd mot både UVA- och UVB-strålning och är vattenresistent.

  • ACO Sun Lip Balm Vanilla SPF 30

Omedelbart och effektivt skydd till läpparna! Härlig doft av vanilj och krämig, mjukgörande formula på dina läppar.

ACO Sun Soft Lips SPF 25​

ACO Sun Lip Balm Vanilla SPF 30