Vabruari

Februari (Vabruari) är här och landets alla småbarnsföräldrar bävar inför en månad med hosta, feber, förkylning och influensa.

Men varför bjuder just denna månad på så mycket elände?

Snabbt förklarat beror februaris överflöd av sjukdomar på att vi spenderar mer tid inomhus nära varandra vilket innebär att vi lättare exponeras för virus och bakterier.

Med det sagt är slaget dock inte helt förlorat på förhand. Genom att vidta vissa åtgärder kan du göra det så svårt som möjligt för månadens alla otrevligheter att ta sig in i ditt hem.  

Så här rustar du dig inför Vabruari på bästa sätt:


Lägg undan paddan och öppna ytterdörren

Att vara ute i friska luften gör det svårare för smittan att sprida sig. Så ut och lek!

Om du trots tipsen får en ovälkommen påhälsning av Vabruaris olika sjukdomar så hittar du allt du behöver för att lindra symtomen här på Meds.


Handhygien

Att få bakterier eller virus på händerna och sedan stoppa dem i munnen, näsan eller klia sig i ögonen är en bra metod för att hamna i sjuksängen. Var därför särskilt noga med framför allt barnens handhygien och se till att hålla naglar kortklippta


Sjukt barn? Håll det hemma

Har olyckan redan varit framme gäller det att inte sprida smittan vidare. Minst en dag feberfri är en tumregel. Och handlar det om magsjuka är det 48 timmar som gäller innan barnen kan skickas tillbaka till förskola eller skola.


Tvätta leksaker

Tvätta leksaker noggrant så fort de varit ute på äventyr för att göra det så svårt för bakterierna som möjligt att ta sig in ditt hem.


Byt textilier ofta

Textilier såsom kläder, handdukar och sängkläder är din fiende under Vabruari eftersom virus kan överleva länge i dem. Byt därför kläder dagligen och handdukar/sängkläder ofta.


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto