Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

K-Beauty - Koreansk Hudvård

Ingen har väl missat hypen kring K-beauty? Den koreanska hudvården har tagit världen med storm och revolutionerat skönhetsvärlden. Med dess unika tillvägagångssätt och produkter har K-beauty blivit känd för att fokusera på att uppnå en sund, strålande hud genom noggrann hudvård som grundar sig i att förebygga problem innan de uppstår. K-beauty är också känd för sin användning av innovativa och naturliga ingredienser, som snigelslem och fermenterade produkter. En typisk K-beauty rutin består av flera steg som fokuserar på att rengöra, återfukta och skydda huden. Så varför inte haka på trenden och utforska vad K-beauty har att erbjuda?

Här hittar du hela vårt sortiment inom K-beauty!

Rutiner med flera steg

Den berömda K-beauty-rutinen, som kan inkludera upp till 10 steg, har blivit ett globalt fenomen. Den betonar noggrannhet och innehåller produkter för rengöring, exfoliering, återfuktning och skydd. 

Koreansk huvårdsrutin i 10 steg

För dig som är ny inom koreansk hudvård kan den berömda 10-stegsrutinen verka skrämmande. Men vi är här för att guida dig genom varje steg! 

1. Oljerengöring: Börja med att använda en oljebaserad rengöringsprodukt för att ta bort smink och orenheter från huden. Oljebaserade produkter är extra bra för dig med känslig hud eftersom de tar bort smink utan att torka ut. 

2. Vattenrengöring: När du har fått bort allt smink och smuts från huden är det dags för andra delen i den så kallade dubbelrengöringen, den vattenbaserade rengöringen. Den vattenbaserade rengöringen tar bort alla rester som din oljerengöring inte tog bort.

3. Exfoliering: Exfoliering hjälper till att rengöra porer och ta bort döda hudceller, vilket resulterar i en ljusare och slätare hud. Börja med exfoliering en gång i veckan och öka gradvis beroende på behov och på exfolieringens styrka. 

4. Toner: När huden är riktigt ren så ska den återfuktas och balanseras. Toner hjälper till att reparera hudens barriär och balansera dess pH-nivå. Toner hjälper också huden att absorbera resterande produkter mer effektivt. 

5. Essence: Essence är en lätt, vätskebaserad produkt packad med fuktgivande, skyddande och anti-aging ingredienser. Essence hjälper till att hålla huden återfuktad, frisk och balanserad. 

6. Serum: Nu är det dags för ett serum, som tillför aktiva ingredienser till huden och åtgärdar specifika hudproblem som fina linjer, mörja ringar, hyperpigmentering och acne.

7. Ansiktsmask: När ditt serum har fått absorberas är det dags för ansiktsmask. Sheetmasks är hjärtat i den koreanska hudvårdsrutinen och fyller på din hud med näring och fukt. 

8. Ögonkräm: Ögonkräm tar hand om den mest känsliga huden runt ögonen och hjälper till att reducera mörka ringar, svullnader och fina linjer. 

9. Ansiktskräm: Ansiktskräm fungerar som det avslutande steget i hudvårdsrutinen och hjälper till att låsa in fukten från tidigare använda produkter. Många föredrar att använda olika krämer på morgonen jämfört med på natten. De viktigaste är att anpassa valet av ansiktskräm efter din specifika hudtyp för bästa resultat. 

10. Solskydd: Din morgonrutin bör alltid avslutas med solskydd! Året om, oavsett väder. 

Det är viktigt att komma ihåg att dessa steg bara är riktlinjer. Självklart behöver du inte göra alla steg, det viktigaste är att hitta en rutin som fungerar för dig!

Populära kategorier inom K-Beauty 

Inom K-beauty finns flera populära kategorier som erbjuder något för alla som strävar efter en strålande hud. Här är några av de mest älskade och eftertraktade kategorierna inom K-beauty: