Graviditetstest

Hur vet man om man är gravid? Det finns olika symtom vid en graviditet, som t ex illamående och ömma bröst. Märker du av något av dessa besvär kan det vara bra att använda ett graviditetstest för att säkerställa om man är gravid eller inte.

Ett graviditetstest ger dig ett tydligt besked inom några minuter, och beroende på vilket graviditetstest du använder så kan du testa dig tidigt i graviditeten. 

Vi har ett brett sortiment av olika graviditetstest som du kan använda i lugn och ro hemma när det passar dig. Vi har bland annat graviditetstest med veckoindikator och graviditetstest för att testa tidigt.

Visa mer

Hur fungerar ett graviditetstest?

Vid en graviditet så bildas hormonet hCG i kroppen och genom att mäta hur mycket av hormonet som finns i urinen kan ett test ge snabbt svar om graviditet. Ungefär vid tiden då mensen skulle ha kommit finns det så pass mycket hormon i urinet att testet kan ge ett säkert svar.


Hur tidigt kan man göra ett graviditetstest?

Ett graviditetstest visar ett tillförlitligt svar samma dag som mensen skulle ha kommit. Vet du inte när mensen ska komma kan du lita på ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag eller försök till befruktning.

Hormonnivåerna har inte stigit tillräckligt för att testet ska ge ett säkert svar om du gör testet för tidigt. Då kan du göra ett nytt test efter en vecka om mensen inte har kommit som väntat.  


Kan man lite på ett graviditetstest?

Ett graviditetstest är mycket säkert om du följer instruktionerna i bruksanvisningen. Visar testet tydligt på en graviditet så kan du lita på att det är rätt. De graviditetstesterna som göra på vårdmottagningarna är lika tillförlitliga som de du kan köpa själv. 

Efter en abort eller ett missfall så är hCG-nivån förhöjd i ca. 1 månad.


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto
Hej!
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev - få rabattkod på 15%!
Fantastiska erbjudanden varje vecka!
Vänta...
Tack!
För att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!