Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Hudvården som ger fukt, glow & lyster – hudexperten tipsar

Man får alltid höra att fukt är bra för huden, men varför då egentligen? Och behöver man fett om man har fukt? Vi tog ett snack med Linda Magnusson, hudexpert på Loreal, för att reda ut skillnaden. Och för att höra hur man får glow - helt utan smink!  🙌 

– Fukt är den viktigaste ingrediensen inom hudvård, enligt min mening, och alla hudtyper behöver återfukta huden. Genom att bibehålla hudens fuktighetsnivå får du en vacker, mjuk och hälsosam hud, det vill säga en hud som mår bra och fungerar som den ska, säger Linda.

Fukt är också en av de viktigaste förutsättningarna för att behålla den där elasticiteten i huden som vi alla vill ha. 

– Fukt plumpar upp din hud och gör att den ser mer fyllig ut. Den blir även spänstigare och minskar dina torrhetslinjer.

Hur funkar det då i själva huden när fukt tillförs utifrån? 

-Fukt är superviktig både i vår skyddande hudbarriär men också en av huvudkomponenterna nere i dermis. För att huden ska kunna behålla fukten kan man tillföra produkter med ingredienser som binder fukten i huden.

Fett och fukt i hudvård

Vad är då skillnaden mellan fukt och fett? Fett har man ju hört täpper till huden, så man har ju inte alltid varit odelat positiv till krämer som är fettbomber. När man som 13-åring stod vid badrumsskåpet valde man ju tusen gånger hellre FUKTKRÄMEN över fettkrämen. Men sanningen är att huden behöver både fukt och fett för att må bra och se bra ut.

-Ja, ibland är vi ju lite rädda för fett eftersom vi tror att till det stoppar till huden. Men det fungerar så att även den mest feta hudtyp kan vara fuktfattig. Tillför gärna botaniska oljor till din hudvård. Essentiella fettsyror hjälper nämligen huden att kapsla in fukten du precis har tillfört. Det är superviktigt att hudbarriären både får fukt och fett för att den ska kunna fungera optimalt och förhindra vattenförlust. Även insidan har en påverkan på din hud, se till att ät en näringsrik kost med massor av antioxidanter och drick mycket vatten.

Glow, glow och glow

Det pratas väldigt mycket om lyster och glow nu för tiden, hänger fukt och glow ihop?

- Ja, och våra skönhetsrutiner har också ändrats på senare tid. Vi vill ha mer lyster och naturliga resultat av vår dagliga hudvård utan att behöva använda så mycket makeup. Som jag nämnde tidigare, om du maxar din hudvård med fukt som är den viktigaste komponenten som din hud behöver, kommer huden att svara dig genom att se fräsch och välmående ut, berättar Linda Magnusson.

Vad är det mer som gör att huden får glow?

-För att få glow, eller lyster som vi också kallar det, gäller det att vi tar hand om vår hud både morgon och kväll. För att maxa din lyster gäller det att hålla hudytan ren, jämn och slät.

- En effektiv rengöring och mild exfoliering är absolut det första steget. Nu är huden redo för att suga till sig resterande produkter och här finns det många olika ingredienser som ger glow till din hud. I Decléor arbetar vi bland annat med eterisk olja från Grön Mandarin och morotsextrakt.

Vad är eteriska oljor – och vad gör de på huden?

-Eteriska oljor är essensen från olika växter och har en otroligt liten molekylär struktur, vilket gör dem mycket aktiva. Varje eterisk olja har en komplex sammansättning med unika egenskaper och effekter på huden.

Fördelen med naturliga ingredienser

Många hudvårdsprodukter använder naturliga ingredienser i stället för syntetiska. Linda Magnusson berättar att det är för att naturliga ingredienser ofta stödjer hudens egna funktioner.

– Många naturliga ingredienser, såsom botaniska oljor, liknar hudens så kallade lipider. Det vill säga att huden känner igen ingredienserna och tar lättare emot dem. När man väljer naturlig hudvård väljer man att arbeta med guldet från naturen som man har gjort inom kinesisk läkekonst i många år med väldigt goda resultat.

Ofta väljer tillverkare naturlig hudvård för att man ”känner igen” ingredienserna och effekten.

– Det är rena och säkra produkter och man har även hållbarhet i fokus, i allt från ytterförpackningar till de rätta råvarorna, inköpspolicy, arbetsförhållanden och bevarande av planeten. Hos Decléor är vår målsättning är att minst 95 procent av ingredienserna i våra produkter ska vara av naturligt ursprung i alla våra formulas. Vi utvecklar produkter som inte bara är bra för dig utan också för naturen.

Hemligheten till perfekt hud

Berätta om serien Decleor Neroli Bigarade!

- Neroli Bigarade är en härligt intensivt fuktgivande hudvårdsserie med effektiva ingredienser från naturen som håller huden fuktboostad och fräsch varje dag. Som jag nämnde tidigare så är fukt en superviktig ingrediens för att huden ska må bra och se bra ut! Neroli Bigarade är baserad på eteriska oljor från apelsinträdet som har en otrolig förmåga att mjuka upp, fylla på och låsa in fukt. Hyaluronsyra från vete och sockerbeta kan binda fukten supereffektivt. Den har även botaniska oljor och naturliga vaxer som stärker hudbarriären på ett naturligt sätt och förhindrar vattenförlust.

Det låter som den prickar in allt som är bra för huden?

- Ja, produkterna i Neroli Bigarade absorberas snabbt och ger ingen klistrig känsla. Använder du bara rätt dosering, produkterna är dryga så du behöver ytterst lite, kommer du uppleva en hudvårdsrutin som du sent kommer glömma. Dofter och konsistenser är superviktiga för mig, det ger mig en hudvårdsritual som jag återkommer till varje morgon och kväll. Decléor är en livsstil, ett love brand! Har du en gång provat Decléor är du fast!

Vad finns det mer för hemlighet till perfekt hud?

- Hemligheten till en slät och fräsch hud med massor av lyster som även gör underverk för hela systemet är massage! Du får en god blodcirkulation till olika område i ansiktet, vilket kompletterar syreförsörjningen i musklerna och huden. Detta resulterar i en strålande hud med vacker lyster! Väck huden varje morgon med en kort massage när du applicerar dina produkter och säg tack och god natt till huden med en skön avkopplande massage på kvällen. Det behöver inte vara länge, bara några enkla tag varje kväll, det förtjänar din hud.

Hudvårdsrutin för fukt och glow:

  1. Fördela tre droppar av vårt multiaktiva och hundra procent naturliga oljeserum Neroli Bigarade Aromessence varje morgon på ett rengjort ansikte. Värm mellan händerna, andas in och applicera sedan med lätta strykningar över ansikte och hals. 
  2. Massera sedan in den lätta och silkeslena dagkrämen med skyddande antioxidanta egenskaper på huden. Här kan du välja mellan olika konsistenser från hudvårdserien Neroli Bigarade som passar just till dig: (Light Day Cream, Cocoon Day Cream eller Rich Day Cream). 
  3. På kvällen kommer det bästa, en nattbalm! Lyxig nattvård med eteriska oljor och naturliga vaxer. Vårdar och stärker och gör underverk för huden medan du sover, du ser resultatet redan nästa morgon.