Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Hudterapeutens bästa tips för vintertorr hud

Har du problem med vintertorr hud? Eller känner du att din hy tappar lyster? Här berättar experten om sina favoriter för att undvika en vintertorr hud.

Hur bygger jag upp lystern och blir av med torrheten?

Man blir ofta väldigt torr på vintern och tappar lyster och känner att huden känns tråkig och livlös. Det är därför viktigt att bygga upp barriären och fukten i huden samt få bort döda hudceller som gör att huden ser dyster ut. Att ha en bra rutin både morgon och kväll är extra viktigt eftersom det kommer göra så att din hudvård faktiskt fungerar och gör skillnad på din hud. Då kan du bygga upp din lyster och bli av med torrheten. Huden mår helt enkelt bra av att ha en rutin!

Produktfavoriter

La Roche-Posay Lipikar Balm AP+M 75 ml

Lugnande, stärkande och reducerar kliande orsakat av torr hud. Skulle kunna fungera som en punktbehandlare där man upplever att man har väldigt torr hud.

Peter Thomas Roth Cucumber Gel Mask 50 ml

Lindrar torr och irriterad hud och ger massor av lyster. Det går att sova med den här och när man vaknar upp känner man sig ordentligt återfuktad!

 

Dermalogica Circular Hydration Serum 30 ml

Ett djupverkande serum som ger fukt utifrån och in med flera ingredienser som stärker och balanserar huden för optimerad fukt och lyster.

Dermalogica Daily Milkfoliant 74 g

En mild men väldigt effektiv peeling som återstället hudens fuktbarriär och ger en len och fin hud och kan användas dagligen för att få bort döda hudceller. Den passar alla, även den mest känsliga huden.

Den här finns också som 13 g om du vill testa först innan du köper en större storlek - Här hittar du den!

MANTLE The Ex- CBD Exfoliator 75 ml

En kraftfullare peeling som både är mekanisk och kemisk och kan användas 1-2 gånger i veckan för att få bort döda hudceller. Du får ett superfint lyster och tar bort trött och livlös hud.

Dermalogica Intensive Moisture Balance 100 ml

Den bästa dag- och nattkrämen för att stärka hudens barriär och fuktnivå då den är speciellt framtagen för detta. Den hjälper till att bibehålla hudens egna naturliga skyddsfunktioner och ger djupgående näring till huden.

Dermalogica BioLumin-C Gel Moisturizer 50 ml

En C-vitaminkräm som går att använda både morgon och kväll men skulle vara en väldigt bra kombo att använda denna som dagkräm och Intense Moisture Balance på kvällen. Den ger ett superfint lyster och binder fukt i huden.