Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Kosttillskott för kvinnors hormoner

Särskild näring och kosttillskott lämpar sig olika för kvinnors hormonella fas i livet. Här presenterar vi näring som gynnar hormonell hälsa med allt i från mjölksyrabakterier till specifik näring som kan stödja kvinnors hormonella balans och allmänna välbefinnande. 

 • Vegan
  Holistic Kalcium 90 kapslar
  157 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic JärnKomplex 90 kapslar
  119,20 kr 149 kr
 • 109,60 kr 137 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic LactoVitalis Pro 30 kapslar
  244 kr 305 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic Femme FERTIL + 120 kapslar
  271,20 kr 339 kr
 • 18%
  Vegan
  Holistic Omega-3 Algolja 60 kapslar
  220 kr 269 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic Magnesium 120 mg 90 kapslar
  125,60 kr 157 kr

Här hittar du hela Holistics sortiment!

Hur stöttar vi fertiliteten?

Näringsrik och varierad kost, fysisk aktivitet, stresshantering och god sömn ger en bra allmänhälsa som är grunden till god fertilitet. Alla processer i kroppen kräver näringsämnen. Det behövs vitaminer, mineraler, fetter och proteiner för att hormoner ska kunna bildas och för att en ägglossning ska kunna ske. Ibland täcker inte kosten näringsbehovet och många mår därför bra av att komplettera med kosttillskott. Kvinnans näringsbehov ökar dessutom under graviditet och amning. Enligt forskning kan kvinnor som tar multivitamintillskott dagligen dubbla sina chanser till graviditet.

4 snabba tips för ökad fertilitet

 1. Ta hand om din allmänhälsa genom nyttig kost, fysisk aktivitet, sömn och stresshantering.

 2. Städa bort gifter! Välj ekologiska livsmedel, undvik parfym, plaster, tobak, alkohol och se över rengöringsmedel, kosmetika mm.

 3. Ta hand om din maghälsa! Gör ett matintoleranstest för att se vilka födoämnen som irriterar din tarm, stötta matsmältningen och töm tarmen minst en gång per dag.

 4. Ta tillskott av vitaminer och mineraler förslagsvis Holistic Femme Fertil+ om du är kvinna.

Holistic Femme Fertil+

✓ Främjar normal fertilitet och reproduktion
✓ Framtagen även för gravida och ammande
✓ Metylerade (aktiva) former av B6, B9 (folsyra) och B12 

Femme Fertil+ är ett omfattande multitillskott med lättupptagliga vitaminer och mineraler som främjar kvinnors fertilitet samt ger näring före, under och efter graviditeten.

Innehåller noga utvalda ingredienser

Femme Fertil+ innehåller viktiga B-vitaminer inklusive metylerade former av B6, B9 (folsyra) och B12. Metylerade B-vitaminer är naturligt aktiva i kroppen, vilket innebär att de redan befinner sig i en form som kroppen lätt kan använda. Detta säkerställer att du får de mest effektiva och användbara formerna av dessa viktiga vitaminer. Med ingrediensen Quatrefolic® hjälper Femme Fertil+ till att upprätthålla tillräckliga nivåer av folat (aktiva formen av folsyra) vilket är speciellt viktigt tidigt i graviditeten. Tillräckliga folatnivåer minskar risken för ryggmärgsbråck och fosterskador och är dessutom viktigt för mammans blodbildning. B12 bidrar till att minska trötthet och utmattning och vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten.

Antioxidanter: Vitamin C, B2, E, zink, selen och koppar som ingår i Femme Fertil+ bidrar alla till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Vitaminer: Noggrant anpassade doser av vitaminer (från A till K) och kolin för att möta de specifika behoven hos pregravida och gravida kvinnor. Kolin bidrar till normal homocysteinomsättning, till normal fettomsättning och till att bibehålla normal leverfunktion.

Mineraler: Utvalda mineraler, inklusive magnesium som främjar normal muskelfunktion. Magnesium bidrar även till att minska trötthet och utmattning. Även det viktiga mineralet järn ingår för att möta kroppens ökade behov under denna fas i livet och krom ingår då det bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.

Holistic Lactovitalis® pro

✓ 12 olika stammar
✓ Minst 20 miljarder bakterier vid bäst före datum
✓ Vitaminberikad - vitamin C och B2

Holistic Lactovitalis® pro är ett tillskott med minst 20 miljarder mjölksyrabakterier från hela 12 olika stammar i varje dos, inklusive den välstuderade L. rhamnosus GG med över 1.000 vetenskapliga studier. Holistic Lactovitalis® Pro har varit en ledande aktör på marknaden i över 10 år och erbjuder dig det bästa för din tarmhälsa.

För ditt immunsystem

Genom att vårda din tarmflora kan du ge ditt immunsystem det stöd det behöver för att hålla dig frisk och stark.

Optimerad matsmältning

Skapa en sund och balanserad tarmflora för att främja en god matsmältning och övergripande maghälsa. 

Speciellt framtagen burk som vårdar bakterierna

För att optimera bakteriemiljön under förvaring använder Holistic en speciell burk med inbyggt torkmaterial. Den unika förpackningen bevarar och förlänger bakteriernas överlevnad samt maximerar deras effektivitet. Den kompakta burken minskar luftutrymmet och därmed fuktnivån, vilket även förbättra förvaringsförhållandena.

 • 20%
  Vegan
  Holistic LactoVitalis Pro 30 kapslar
  244 kr 305 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic Femme FERTIL + 120 kapslar
  271,20 kr 339 kr

Fler näringsämnen som är gynnsamma för kvinnors hormonella hälsa

 • Vegan
  Holistic Kalcium 90 kapslar
  157 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic JärnKomplex 90 kapslar
  119,20 kr 149 kr
 • 109,60 kr 137 kr
 • 18%
  Vegan
  Holistic Omega-3 Algolja 60 kapslar
  220 kr 269 kr
 • 20%
  Vegan
  Holistic Magnesium 120 mg 90 kapslar
  125,60 kr 157 kr

OMEGA-3

Finns i fet fisk, linfrön och valnötter. Omega-3 hjälper till att minska inflammation och kan lindra PMS-symptom samt stödja hjärthälsa. Holistic Omega-3 algolja är Vegansk algolja i små, mjuka och lättsvalda kapslar med omega-3-fettsyrorna DHA och EPA. Fettsyrorna har bevisad gynnsam effekt på hjärn-, hjärt- och kärlhälsa. 

✓ 100% vegansk omega-3 utan doft eller smak av fisk 
✓ Lättsvalda, små kapslar 
✓ Fri från miljögifter och marina föroreningar

VITAMIN D

Vitaminet är viktigt för benhälsa och kan påverka humöret och immunförsvaret. Finns i fet fisk, äggula och berikade livsmedel. Stärk din skeletthälsa, ditt immunsystem och upplev en mer balanserad mental hälsa med Holistic D3-vitamin. Holistics D-vitamin:

✓ D-vitamin i den aktiva formen D3
✓ För immun- och skeletthälsa samt mental hälsa
✓ Bidrar till normalt upptag av kalcium 

MAGNESIUM

Finns i nötter, frön, mörk choklad och bladgrönsaker. Magnesium hjälper till att lindra PMS-symptom och främjar en god sömn. Holistics Magnesium innehåller en kombination av tre lättupptagliga former magnesium: citrat, malat och laktat som fyller på kroppens mineralnivåer. Bevisat gynnsam effekt på nervsystemet, musklerna, benstommen, tänder och immunsystemets normala funktion. Holistic Magnesium:

✓ Minskar trötthet och utmattning 
✓ Lättupptagliga former av magnesium
✓ Bidrar bland annat till normal muskelfunktion

JÄRN

Särskilt viktigt för kvinnor i fertil ålder. Finns i rött kött, baljväxter, spenat och järnberikade spannmål. Järn behövs för att producera hemoglobin och förebygga anemi. Holistic Järn bidrar till:

✓  Normal bildning av röda blodkroppar och normal syretransport.
✓  Immunsystemets normala funktion 
✓  Minskad trötthet och utmattning.

KALCIUM

Viktigt för benhälsa, särskilt efter klimakteriet. Finns i mejeriprodukter, gröna bladgrönsaker och berikade växtdrycker. Holistic Kalcium hjälper till att:

✓  Bibehålla normal benstomme. 
✓  Bibehålla normala tänder
✓  Bidra med viktig roll i celldelningsprocessen

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Använd inte kosttillskott tillsammans med läkemedel utan att rådgöra med din läkare.