Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Hälsosamma recept - Snabbt, gott och enkelt!

Här samlar vi recept som vi själva har bakat och som vi tycker är riktigt smarriga. Du hittar allt från sockerfria, glutenfria och laktosfria recept så att så många som möjligt kan njuta av dem. 

Glutenfria frukostfrallor

Dessa frallor är gjorda på glutenfritt havremjöl och går lätt att slänga ihop på morgonkvisten. Nästan lite scones-känsla!

Ingredienser:

2 ägg
5 dl glutenfritt havremjöl 
1 tsk bikarbonat 
1 tsk salt 
1 tsk fiberhusk 
2.5 dl filmjölk (Välj laktosfri om du vill)
Pensla med yoghurt och toppa med havregryn
En näve gojibär/tranbär 

Hur gör du?

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Vispa äggen luftiga
3. Rör ner yoghurten tillsammans med äggen.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med äggen och yoghurten. Rör gärna i lite torkade tranbär eller gojibär. Låt svälla i minst 10 minuter. 
5.
Forma till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (ha gärna lite blöta händer). Pensla med yoghurt och strö lite havregryn ovanpå.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

  • Eko
    Urtekram Havremjöl Eko Glutenfri 500 g
    37 kr
  • Vegan
    Santa Maria Bikarbonat 1100 g
    79 kr
  • Vegan
    Spicemaster Finmalt Havssalt 200 g
    35 kr
  • 119 kr

Browniekaka utan vitt socker eller mjöl

En riktigt god browniekaka/kladdkaka. Om du gillar choklad så kommer du älska denna! Går att göra både med och utan ganache, men vi tycker den blir extra god med ganachen på.

Ingredienser

Kladdkaka

2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl riven kokos
10 färska dadlar
5 msk kakao
1/2 dl smält kokosolja
3 ägg
1 nypa havssalt

Ganache (om man vill, men det blir extra gott!)

René voltaire kokoschoklad 100 gram
0.75 dl laktosfri grädde
En liten klick smör ca 10 g (laktosfritt eller det man föredrar)

Hur gör du?

Smörj en form med kokosolja. Därefter så mixar du dadlarna med kokosen (är det svårt att mixa kan man mosa med gaffel). Blanda sedan i resten av de torra ingredienserna och mixa igen. Ha slutligen i kokosoljan och äggen och mixa en sista gång.

Häll därefter över smeten i formen och in i ugnen (sätt ugnen på 175 grader) i cirka 10-12 minuter (godast om det är lite kladdigt!). Bättre att du tar den lite för tidigt än lite för sent. Låt svalna i kylen och servera med grädde, färska bär eller dekorera med torkad blåklint (som vi gjort på bilden).

Vill du ha ganachen på? Då gör du så här!
Hacka chokladen i små bitar. Värm sedan grädden i en kastrull tills det precis börjar koka.
Ta av kastrullen från plattan och rör i chokladen tills det smälter. Rör sist i det smälta smöret.
Sätt in den färdiga ganachen i kylen tills den
svalnar och tjocknar. 

  • Eko
    Vegan
    Superfruit Kallpressad Virgin Kokosolja 500ml EKO
    79 kr
  • Eko
    Vegan
    Renée Voltaire Kokoschoklad 80 g
    49 kr
  • Vegan
    Risenta Mandelmjöl 300 g
    76 kr
  • Eko
    Vegan
    Renée Voltaire Raw Cacao Powder 100 g
    59 kr

Linskakesnacks

Ingredienser

3-5 Linskakor eller riskakor
1/2 dl Fibersirap honung Nicks
1 dl Jordnötssmör
1 skopa proteinpulver vanilj 
Så mycket choklad du vill ha över

Hur gör du?

Bryt sönder linskakorna i mindre bitar. Tillsätt fibersirap, jordnötssmör och proteinpulver. Forma till en kakbotten. Smält choklad och häll över. Ställ sedan in i frysen eller kylen beroende på hur krispig du vill ha den. Sedan är det bara att ta ut kakan och skära upp i mindre bitar.