Nästäppa & Rinnsnuva

Nästäppa och rinnsnuva är vanligt symtom för en förkylning, men kan även vara symtom orsakad av en allergi. 

Här hittar du allt du kan tänkas behöva för att lindra din nästäppa och rinnsnuva. Vi har rengörande och avsvällande nässprayer samt stoppande nässprayer för att lindra rinnsnuva. Vi har även nässprayer mot allergi som innehåller antihistaminer, kromoner och kortison.

Misstänker du att din nästäppa och rinnsnuva är orsakad av en allergi ska du aldrig använda vanliga förkylningsnässprayer. Sök vård för dina besvär för att få rätt hjälp och bli kvitt symtomen.

Tänk på att en långvarig användning av preparat som verkar avsvällande kan resultera i konstant nästäppa. Så se till att inte behandla mer än 7-10 dagar.

Visa mer
Physiomer Baby Mist, 115 ml
79 kr (Rek.pris 99 kr)
Renässans Näsdroppar 20 x 2 ml
29 kr (Rek.pris 45 kr)
Otri-Baby Engångsfilter
46 kr (Rek.pris 55 kr)
Physiomer Strong Jet 210 ml
84 kr (Rek.pris 99 kr)
Nozoil Original 10 ml
51 kr (Rek.pris 89 kr)
Nezestrips Original 30 st
129 kr (Rek.pris 169 kr)
Otri-Baby Nässug
72 kr (Rek.pris 99 kr)
Nezefri Menthol 20 ml
59 kr (Rek.pris 75 kr)
Sinupret Forte 50 tabletter
129 kr (Rek.pris 199 kr)
Nozoil Mentol Nässpray 10 ml
51 kr (Rek.pris 89 kr)
Yogi's NoseBuddy Blå
129 kr (Rek.pris 185 kr)
Stop-Hemo blodstillande vadd
40 kr (Rek.pris 48 kr)
Yogi's NoseBuddy Grön
129 kr (Rek.pris 185 kr)
FLO Nässkölj Startpaket
135 kr (Rek.pris 169 kr)
Just nu visas 40 av 72 produkter

Snuva vid förkylning

Snuva beror oftast på en förkylning som gör att slemhinnorna i näsan svullnar upp. Detta leder till att det blir svårare att andas genom näsan. Snuvan brukar vara tunn i början och nästan genomskinlig. Efter några dagar blir tjockare och blir mer grå, gul eller grön till färgen.

Det är mycket vanligt att snuvan blir tjock och får en gul eller grön färg vid en förkylning. Det behöver inte betyda att du har fått en infektion som beror på bakterier.


Snuva vid allergi

Snuva kan också bero på allergi från exempelvis pollen, päls eller kvalster. Då är snuvan tunn och genomskinlig. Det är vanligt att ha andra symtom samtidigt som exempelvis kliande ögon eller nysningar.


Snuva vid känsliga slemhinnor

Tunn rinnande snuva eller nästäppa kan också bero på så kallad vasomotorisk rinit. Symtomen kan komma om du äter någon särskild mat, dricker alkohol eller befinner dig i torr luft. De kan också komma av starka dofter som tobaksrök eller parfymer. Vasomotorisk rinit beror på att slemhinnorna i näsan är extra känsliga. 


Nässpray kan ge nästäppa

Nästäppa kan bero på att du har använt nässpray för länge. Nässlemhinnan vänjer sig om du använder avsvällande nässprej mer än tio dagar i följd och då svullnar nässlemhinnan direkt om du inte använder sprayen.


Täppt i näsan vid graviditet

Det är vanligt att ha besvär med långvarig nästäppa under graviditeten. Under en graviditet ökar mängden blod i hela kroppen, även i slemhinnorna i näsan. De blir tjockare, mer svullna och har lättare att börja blöda.


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto
Hej!
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev - få rabattkod på 15%!
Fantastiska erbjudanden varje vecka!
Vänta...
Tack!
För att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!