Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Flux Original 90 ml

Flux Original 90 ml

Finns i lager
21 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Flux Original med en fräsch smak av coolmint i en praktisk reseförpackning! Flux är ett munskölj med fluor som är ett bra komplement till tandborstning. Använd gärna Flux mellan borstningarna. Den här reseförpackningen är perfekt att ha med sig under dagen och använda t ex efter lunchen. Flux innehåller en hög fluorhalt, 0,2% Natriumfluorid (NaF). Regelbunden användning av Flux stärker tandytan och förebygger karies. Flux rekommenderas till vuxna och barn över 12 år. Innehåller ingen alkohol.

 

Vad är fluor?

Fluor är ett grundämne som finns i naturen, i till exempel vatten, te och fisk. Idag är fluor synonymt med god tandhälsa och finns i flera tandvårdsprodukter tillsammans med olika saltföreningar.

Fluor verkar kariesförebyggande på två sätt, dels stärker det tandemaljen och blottlagda rotytor, dels kan befintliga kariesangrepp utvecklas långsammare eller helt stanna upp med tillförsel av fluor.

Vad är karies?

Karies, eller "hål i tänderna" (tandröta), är en bakteriesjukdom i tänderna som gör att tandens hårdvävnad (emalj och dentin). Karies beror på att bakterier producerar syror som bryter ned tandens hårdvävnad vilket resulterar i hål i tänderna. 

 

Produktfakta
Dosering & Användning
Dosering för vuxna och barn över 12 år om tandläkare/tandhygienist ej rekommenderar annat: 10 ml 2 gånger dagligen som ett komplement till tandborstning med fluortandkräm. Flux reseförpackning räcker till 9 sköljningar.
Innehåll
Aqua, Glycerin, Xylitol, Aroma, Polysorbate 80, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, CI 42051.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 21 kr
Riktigt bra grejer
 • MEDS Vätskeersättning Apelsin 20 st
  50%
  Vegan
  MEDS Vätskeersättning Apelsin 20 st
  12,50 kr 25 kr
 • MEDS Febertermometer
  34,50 kr 69 kr
 • MEDS Hårsnoddar, tunna bruna
  9,50 kr 19 kr
 • MEDS Vitt Vaselin 100 ml
  50%
  Vegan
  MEDS Vitt Vaselin 100 ml
  21 kr 42 kr
 • MEDS Vätskeersättning Hallon 20 st
  Vegan
  MEDS Vätskeersättning Hallon 20 st
  25 kr
 • MEDS Multivitamin Brus Apelsin 20 st
  50%
  Vegan
  MEDS Multivitamin Brus Apelsin 20 st
  12,50 kr 25 kr
 • MEDS Mygga & Fästing Spray 100 ml
  39,50 kr 79 kr
 • MEDS Hårnålar bruna
  8,50 kr 17 kr