Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
220413_Flux_breath_(1).jpeg

Flux+ Fresh Breath 500 ml

Slut i lager
72 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Flux Fresh är en fluorsköljvätska med kliniskt dokumenterad effekt för att säkerställa god andedräkt. Flux Fresh innehåller samma höga fluorhalt, 0,2% NaF, som Flux Original. Det som säkerställer god andedräkt är zinklactat och en låg dos av klorhexidin.

Vad är fluor?

Fluor är ett grundämne som finns i naturen, i till exempel vatten, te och fisk. Idag är fluor synonymt med god tandhälsa och finns i flera tandvårdsprodukter tillsammans med olika saltföreningar.

Fluor verkar kariesförebyggande på två sätt, dels stärker det tandemaljen och blottlagda rotytor, dels kan befintliga kariesangrepp utvecklas långsammare eller helt stanna upp med tillförsel av fluor.

Vad är karies?

Karies, eller "hål i tänderna" (tandröta), är en bakteriesjukdom i tänderna som gör att tandens hårdvävnad (emalj och dentin). Karies beror på att bakterier producerar syror som bryter ned tandens hårdvävnad vilket resulterar i hål i tänderna. 

Varumärke
EAN
5708657219862
Dosering & Användning Dosering för vuxna och barn över 12 år om tandläkare/tandhygienist ej rekommenderar annat: 10 ml 2 gånger dagligen som ett komplement till tandborstning med fluortandkräm.
Innehåll Aqua, glycerin, xylitol, PEG-40, hydrogenated castor oil, zinc lactat, sodium fluoride, chlorhexidine digluconate, aroma, lactic acid. Innehåller 0,2 % natriumfluorid . Innehåller ingen alkohol.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 57,60 kr