Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Emma S. - Säker och effektiv hudvård

Emma S. grundare och VD Emma Wiklund (tidigare Sjöberg) är den före detta supermodellen som sadlade om och blev en av Sveriges mest framgångsrika hudvårdsentreprenörer. Vi har fått äran att ha en pratstund med Emma för att ta del av historien bakom Emma.S och få en inblick i hennes hetaste skönhetstips för olika säsonger.

- Mitt hudvårdsintresse fick jag under mina år som modell då en välmående hy var ett av mina viktigaste arbetsverktyg. Att ta hand om sin hy med rätt hudvårdsrutin och rätt produkter var en del av vardagen. Att idag få kombinera min erfarenhet från den tiden med allt det nya som händer inom hudvårdsbranschen, både vad gäller nya ingredienser, studier, förpackningar och tekniker, är fantastiskt roligt.

Bästsäljare
 • Vegan
  Emma S. Moisturising Facial Mist 150 ml
  179 kr
 • Vegan
  Emma S. Cleansing Facial Wash 125 ml
  149 kr
 • Vegan
  Emma S. Deodorant Soft Colour 50 ml
  115 kr
 • Vegan
  Emma S. Treatment Enzyme Peel 75 ml
  329 kr
 • Vegan
  Emma S. Treatment Niacinamide Formula 60 ml
  349 kr
 • Vegan
  Emma S. Deodorant Pure Ocean 50 ml
  115 kr
 • Vegan
  Emma S. Ageless Eye Cream 15 ml
  299 kr
 • Vegan
  Emma S. Ageless Night Cream 50 ml
  399 kr
 • Vegan
  Emma S. Deodorant Powder Fresh 50 ml
  115 kr

Vad är historien bakom Emma S.?

- Idén kom fram efter modellkarriären, då det var där mitt intresse för hudvård växtre fram. 

Emmas vän och medgrundare till Emma S, Nora Larsen, tyckte att Emma borde starta ett eget märke för 15 år sedan, det självklara valet var då hudvård eftersom det var Emmas stora intresse, efter de bestämde sig för att ta fram en hudvårdsserie så ville hon utveckla just den sortens produkter hon själv använt när hon var i Paris.

Emma ville skapa produkter som liknade dom som hon använt själv och som hon hittade på franska apotek med rätta ingredienser, produkter som funkar och som det finns studier bakom, produkter som helt enkelt känns trygga. För 15 år sedan fanns det inte så många personliga varumärken i Sverige, men det fanns i USA och eftersom svensktillverkat känns och är trovärdigt så startade dem varumärket i Sverige.

- Visionen med Emma S är att utveckla hudvårdsprodukter som innehåller aktiva och säkra ingredienser som i kombination med en bra hudvårdsrutin helt enkelt ska ge en frisk, hälsosam och välmående hy. Idén är att vi alltid ska vara nyfikna på nya ingredienser som verkligen gör något på huden och vilka halter som är optimala för att ge synliga resultat. 

Vad tror du är en viktig del av Emma S. framgång?

- Att vi är otroligt noggranna när vi utvecklar våra produkter. En kund som upptäcker Emma S ska vilja komma tillbaka och det har många gjort genom åren. 

För Emma S är hudvård mer än bara en kräm, det är helheten av känslan på huden, eventuella dofter, förpackning man gillar och naturligtvis effekten. 

-  Jag har alltid sett hudvård som grunden i alla looker. Har man en bra grund, eller kalla det papper att måla om du vill sminka dig så blir allt mycket bättre. Vi vill skapa en bra grund.

Vilken är din personliga favoritprodukt från Emma S. sortiment?

- Just nu är det Waterproof Eye Makeup Remover som snabbt och effektivt tar bort vattenfast smink.

Vill du se skillnad direkt på hyn så är det vår bästsäljande Treatment Enzyme Peel du ska använda, säger Emma. Vi var ett av dom allra första hudvårdsmärkena som introducerade AHA- och BHA- syra i hyllorna 2010. Tidigare fanns syror mest på salonger. Vår enzympeeling tar på en minut bort döda hudceller, löser upp pormaskar och ger din hy ny lyster och förbättrad fuktbalans. Den passar perfekt att använda på vintern om man är torr och fnasig.

 • Vegan
  Emma S. Treatment Enzyme Peel 75 ml
  329 kr

Vilka är dina bästa hudvårdstips under höst och vinter?

- Under vintern rekommenderar jag att inkludera någon form av olja efter din fuktrutin för att säkerställa en väl återfuktad hud. Huden behöver inte bara fukt under vintern utan även lite mer fett. Under vintern kan man också behöva smörja in huden lite mer än på sommaren, framförallt här i Skandinavien där vi har kalla och torra vintrar. Addera gärna aktiva ingredienser under höst och vinter.; för att hantera pigmentering och ge huden lite energi är C-vitamin en jättebra ingrediens att använda på morgonen, medan retinol är optimalt för cellförnyelse och används helst på kvällen och natten. Att använda retinol i oljeform kan också hjälpa till att förhindra att huden bli för torr. Ett klokt råd är att inleda användningen av retinol försiktigt och öka gradvis när huden visar att den "tål" ingrediensen. Torrhet får man enklast bort med enzympeelingen som man bara behöver använda en gång i veckan. 

Vilka är dina bästa hudvårdstips under sommaren?

- Vår Treatment Niacinamide Formula är fantastisk under sommaren. Jag får lätt mer oren hy under sommaren då porerna tenderar att bli större i värmen. Niacinamid gör att porerna drar ihop sig vilket har gjort underverk på min sommarhy. Sen slarvar jag aldrig med SPF 50 i ansiktet, använd gärna tillsammans med vår Vitamin C10 Booster. SPF och Vitamin C är en riktig powerduo. Använd PHA/BHA-syra - Foaming Glow Cleanser - på kvällen om du har fetare hy. Emma S. Moisturising Facial Mist som återfuktar även över smink är också superskön under sommaren för att återfukta lite extra. 

 • Vegan
  Emma S. Vitamin C 10 Booster 30 ml
  499 kr
 • Vegan
  Emma S. Treatment Niacinamide Formula 60 ml
  349 kr
 • Vegan
  Emma S. Moisturising Facial Mist 150 ml
  179 kr

Vad har du för favoritprodukter just nu?

- För att behålla glowet i vinter, kör jag på Botanical Glow Oil! En annan favorit är som redan nämnt, Waterproof Eye Makeup Remover, som smidigt och effektivt löser upp vattenfast smink

Ditt bästa skönhetstips?

- Lägg gärna lite tid på att hitta rätt produkter för just din hy och ta ett par minuter morgon och kväll. Om man investerar lite tid i sin hy så kommer man att se skillnad. 

- Om du vill använda aktiva ingredienser som retinol, syror eller vitamin c se till att ha koll på den totala mängden och använd inte för höga halter. Och var också lite förlåtande mot dig själv, du behöver inte alltid vara flawless. Ingen är det. 

Här hittar du hela sortimentet från Emma S.