Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Emma S. – Effektiv hudvård som ger resultat

Emma Wiklund är tidigare supermodellen som startade ett eget hudvårdmärke, Emma S. som blivit ett av Sveriges största och mest framgångsrika. Vi fick en pratstund med Emma om vad som utmärker BRA hudvård, och vad som fick henne att börja drömma om att själv skapa den (spoiler: Hon hade hudproblem när hon var modell!).

Att Emma Wiklund varit en av Sveriges mest hyllade modeller har nog inte många missat. Men i livet med catwalks och photoshoots i Paris, började en annan resa ta form. Intresset för hudvård!

Emma! Hur gick det egentligen till när du startade Emma S.?

Allt började egentligen med ett nördigt hudvårdsintresse som växte fram under mina år som modell då min hy var ett viktigt arbetsredskap. Jag hade ibland lite problem med min hy i Paris och fick då hjälp av en dermatolog med att hitta rätt sorts produkter.

Dermatologen visade henne produkter som fanns på franska apotek. 

De var väldigt effektiva produkter som verkligen fungerade och det var då jag började intressera mig för ingredienser och vad bra hudvård verkligen innehöll och jag fastnade verkligen för mer medicinska produkter. 

När Emma senare, tillsammans med sin medgrundare Nora Larssen, för 15 år sedan bestämde sig för att ta fram en hudvårdsserie så ville hon utveckla just den sortens produkter hon själv använt när hon var i Paris. 

Alltså effektiva och säkra produkter med ingredienser som vi kunde förklara och berätta om i snygga och stilrena förpackningar. Det fanns då inte heller så många svenska personliga hudvårdsmärken och vi hade här möjligheten att på ett personligt sätt kommunicera både sortimentet, val av ingredienser och hur produkterna skulle användas. 

Emma minns till exempel att Emma S. var ett av dom första märkena som faktiskt började sälja Aha- och Bha-peeling i butik. 

Vi lanserade vår enzympeeling redan 2010 då Aha- och Bha-syror mest fanns på hudvårdsalonger. Det har varit så kul att göra den här resan och få bygga ett bolag på det här sättet. Inte bara att få utveckla riktigt bra produkter.

Vad är viktigt för dig när du väljer ingredienser till dina produkter?

Att det finns riktigt bra studier på ingredienserna så att det inte bara är något som är trendigt, och att vi använder rätt rekommenderad halt för att man ska se ett resultat på huden. Det är också viktigt att ingredienserna är väl beprövade och säkra att använda och att vi använder den halt som faktiskt ger effekt. Ta till exempel vår Treatment niacinamid formula som innehåller 4 procent niacinamid. Varken mer eller mindre. Just 4 procent har visat vara en jättebra halt för att få fina resultat på både porstorlek och pigmentering. Sedan gör vi alltid egna oberoende effektstudier på våra aktiva produkter för att veta att just vår slutgiltiga formulering håller vad den lovar.

Ditt hudvårdsmärke är ju ett av Sveriges största. Hur kommer det sig att det är så uppskattat?

Jag måste nog ändå svara att det är våra produkter och att dom verkligen håller vad dom lovar och löser ett visst hudvårdsproblem. Det finns ju så många bra hudvårdsmärken ute på marknaden att välja mellan så för att man ska fortsätta köpa ett märke igen så är det ju för att huden mår bättre! 

Sen försöker jag alltid tänka på helheten och detaljerna i en produkt som till exempel val av doft på en dag- eller nattkräm. En dag-och nattkräm ska man ju vilja återkomma till varje morgon och kväll utan att tröttna och då gäller det att välja en fin och behaglig doft. Eller förpackningen som också är superviktig för mig. Vi har bara hygieniska pumpar och tuber och undviker burkar för att produkterna ska hålla sig fräscha och dom är lätta att ta med när jag reser.

Vad är viktigt i hudvård för dig?

Att man hittar en hudvårdsrutin där man faktiskt lägger lite tid på sin hy morgon och kväll. Rengöring och återfuktning varje dag, solskydd och någon form av peeling eller behandlande produkter någon gång i veckan. Om man gör det så kommer man att se skillnad. Det och lite sunt förnuft när det kommer till livsstil. Har man sovit dåligt, mår dåligt, är stressad, ledsen eller kanske sjuk så är det ju inte ett serum som kommer att rädda huden. Man måste också vara lite förlåtande mot sig själv. Alla dagar är inte bra huddagar.

Nä men exakt! Vad är ditt bästa skönhetstips?

– Att lägga lite tid varje dag på din hy, träning och sömn. Oj, det blev visst tre…

Haha det gör inget! Berätta om dina personliga favoriter, och varför de är så bra!

· Ultimate Day Cream med SPF 15 – dagkräm som är utvecklad just för att jobba med en mognare hy som min egen. När vi utvecklade den tittade vi specifikt på vad som faktiskt händer med huden i övergångsåldern och den jobbar med cellförnyelse, fukt, lyster och pigmentering. 

· Treatment Enzyme Peel – Tar på endast 1 minut bort alla döda hudceller och ger en fantastiskt lyster till huden. 

· Retinol Facial Oil + Repairing overnight mask – Den här duon är magisk på kvällen. Jag kör den minst tre gånger i veckan för att ge en boost till min hy. Retinolen i vår olja är Retionate som även passar en lite mer känslig hy. 

· Hydrating Sunprotection SPF 50 – Solskydd och hudvård på samma gång! Älskar att den går in fint i huden, håller en fin lyster och går utmärkt att lägga en make-up över.

Om jag aldrig testat Emma S. hudvård tidigare, vilka produkter ska jag börja med?

Då måste du testa min Treatment Enzyme Peel, min bästsäljande dagkräm Ageless Day Cream som är helt fantastisk, och min löddrande ansiktstvål Cleansing Facial Wash. Där har man redan en lite fin hudvårdsrutin med dessa tre stjärnor i badrumshyllan.

Ge mig förslag på en bra hudvårdsrutin!

– På söndagar har jag alltid min rutin som verkligen gör huden redo för veckan. Faktum är att det inte bara är jag i familjen som göra den här utan även min 20 åriga dotter Tyra och 18-åriga son Elis.

· Rengör huden ordentligt och tar bort allt smink. 

· Lägger min Enzyme Peeling i 1 minut och sköljer av. 

· Applicerar Purifying Mud Mask – en lermask som inte torkar ut min hy och låter den verka i 10 minuter. Sköljer av noga. 

· Smörjer in Treatment Niacinamid Formula som jobbar mot förstorade porer och förbättrar elasticiteten 

· Avslutar med Retinol Oil Serum och Reparing Overnight Mask och försöker få de där timmarna med sömn…

Shoppa mer av Emma S. 🌟
1
Vegan
Emma S. Ageless Day Cream 50 ml
399 kr
2
Vegan
Emma S. Moisturising Facial Mist 150 ml
179 kr
3
Vegan
Emma S. Deodorant Soft Colour 50 ml
115 kr
4
Vegan
Emma S. Cleansing Facial Wash 125 ml
149 kr
5
Vegan
Emma S. Rue de Varenne EdT 50 ml
499 kr
6
Vegan
Emma S. Treatment Enzyme Peel 75 ml
329 kr
7
Vegan
Emma S. Treatment Niacinamide Formula 60 ml
349 kr
8
Vegan
Emma S. Moisturising Facial Mist Travel 60 ml
120 kr