Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Elexir Pharma Solisar 90 tuggisar

Elexir Pharma Solisar 90 tuggisar

Finns i lager
119 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

Solisar är ett kosttillskott med D-vitamin i form av en mjuk solformad gummie med smak av solmogna apelsiner. En gummie innehåller 10 µg D-vitamin och är utvecklad för barn från 3 år och uppåt. Passar även bra för vuxna som föredrar tuggbara tillskott, dosen får då justeras till 2-3 gummies per dag. 

D-vitamin bildas i huden när den utsätts för solljus och eftersom solen under större delen av året och dygnet inte står tillräckligt högt i Norden så rekommenderas ett intag av D-vitamin genom kosttillskott. D-vitamin behövs för normal utveckling och tillväxt av barns benstomme. Vitamin D bidrar även till immunsystemets normala funktion hos barn.

Varumärke
EAN
7350023031455
Dosering & Användning

Rekommenderat dagligt intag för barn från 3 år: 1 solis dagligen i samband med måltid.

Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur, skyddat mot solljus. Förvaras oåtkomligt för småbarn.

Innehåll

Innehåll per 1 solis (%DRI):
Vitamin D3 10 µg (200%)

DRI = Dagligt referensintag

Ingredienser: Maltossirap, rörsocker, surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumcitrat), pektin, naturlig arom (från apelsin), vitamin D (kolekalciferol), klumpförebyggande medel (kokosolja), naturligt färgämne (från vildmorot (Daucus carota)).