Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Elexir Pharma Magnesium Tuggtabletter 120 st
Vegan

Elexir Pharma Magnesium Tuggtabletter 120 st

Slut i lager
129 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

Elexir Magnesium Tuggtabletter är ett alternativ till vanliga tabletter som riktar sig till alla som vill öka sitt intag av magnesium men framför allt är den perfekt om man har sväljsvårigheter. Den passar dessutom bra till barn (från 6 år) och ungdomar när musklerna växer snabbt. En tablett innehåller 187,5 mg magnesium förstärkt med vitamin B6 som verkar i synergi med magnesium.
Både energiomsättning, muskler och nervsystem är beroende av magnesium och magnesium bidrar också till att bibehålla normal benstomme och friska tänder. 

  • Tuggbar magnesium med citron/limesmak 
  • Passar både barn (från 6 år), ungdomar och vuxna
  • Normal muskelfunktion
  • Nervsystemets normala funktion
  • Elektrolytbalans
  • Normal energiomsättning
  • Normal psykologisk funktion
  • Normal benstomme

Q&A
Hur doserar man magnesium tuggtabletter till barn?
Elexir Pharma svarar: Barn mellan 6-17 år rekommenderas 1 tablett per dag tillsammans med måltid. 

Kan man svälja Magnesium Tuggtablett med vatten om man föredrar det?
Elexir Pharma svarar: Ja det går bra men tabletten är något större än vanliga sväljbara tabletter så dela den eventuellt i mindre delar i så fall. 

Produktfakta
Dosering & Användning

För barn i ålder 6-17 år: 1 tablett. För vuxna: 2 tabletter dagligen. Tas i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas. Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Överdriven konsumption kan ha laxerande effekt. Förvaras torrt i rumstemperatur och skyddat mot solljus samt oåtkomligt för barn.

Innehåll

Innehåll per 1 tablett (DRI%) / per 2 tabletter (DRI%):
Magnesium 187,5 mg (50%) / 375 mg (100%)
Vitamin B6 0,7 mg (50%) / 1,4 mg (100%)

DRI = Dagligt referensintag

Ingredienser: Fruktos, sötningsmedel (isomalt, sorbitol), magnesium (magnesiumhydroxid, -citrat), arom (naturlig citron och lime), klumpförebyggande medel (kalciumfosfater, kiseldioxid), förtjockningsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), vitamin B6 (pyridoxinhydroklorid), färgämne (kurkumin).

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 96,75 kr
Produktrekommendationer
Något för dig?