Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Elexir Pharma lanserar Svampkomplex

Intresset för svampar har tagit fart i västvärlden de senaste åren men är egentligen inget nytt. Dessa svampar har använts många hundra år i flera delar av världen, framför allt i Asien. Där har man använt dem både i matlagning samt för deras olika hälsoegenskaper. Anledningen till att det växt snabbt i exempelvis USA och nu även här i Sverige, är att det publicerats en stor mängd studier på svampar och deras intressanta egenskaper under de senaste åren. Olika svamparter har lite olika egenskaper men något de har gemensamt är det höga innehållet av polysackarider, ofta i form av betaglukaner, triterpener med flera. Svamparna innehåller dessutom vitaminer, mineraler och antioxidanter. 

Nedan kikar vi närmre på Elexirs senaste tillskott - Svampkomplex. Är du sugen på att shoppa mer från Elexir Pharma? Här hittar du hela sortimentet.

  • Vegan
    Elexir Pharma Svampkomplex med Reishi 60 kapslar
    269 kr
  • Vegan
    Elexir Pharma Svampkomplex med Lion´s Mane 60 kapslar
    269 kr

Svamp-komplex med Lion´s Mane

Elexir Svamp Komplex med Lion´s mane består av Lion´s mane, Cordyceps, Maitake och växtextrakt från Bacopa Monnieri som bidrar till ökat fokus, minne och förbättrad koncentration. Detta Svamp Komplex innehåller extrakt från tre olika svampar samt ett växtextrakt. Elexir Svamp Komplex med Lion´s mane är 100%vegansk. Rekommenderad dagsdos är 1 kapsel.  

• Med svamparna Lion´s mane, Cordyceps och Maitake
• Kompletterad med växtextrakt från Bacopa monnieri
• För fokus, minne och koncentration

Lion´s mane är en vacker svamp med ett utseende som påminner om en lejonman. Lion´s mane kallas igelkottaggsvamp på svenska och har en långvarig användning inom kinesisk hälsofilosofi. Extraktet kommer från svampens fruktkropp som innehåller höga halter av aktiva ämnen, främst i form av polysackarider inklusive betaglukaner. Lion´s mane brukar klassas som ett så kallat nootropikum, dvs det innehåller ämnen som anses påverka vår mentala funktion.

Cordyceps kallas larvsvamp på svenska som länge varit populär inom kinesisk kultur. Cordyceps innehåller höga halter av aktiva ämnen, polysackarider, men även vitaminer och mineraler.

Maitake är en asiatisk matsvamp som på svenska kallas korallticka. Namnet ”Maitake” härstammar från de japanska orden ”mai” som betyder ”dansa” och ”take” som betyder ”svamp”. Därför kallas den även för ”the dancing mushroom”. Maitake innehåller höga halter av polysackarider men även vitaminer och antioxidanter.

Bacopa monnieri är en ört och kallas även Brahmi. Bacopa har en lång historia inom Ayurvedisk hälsofilosofi där den använts i över 3000 år. Bacopa monnieri hjälper till att stödja den kognitiva funktionen, inlärning och minne samt hjälper till att förbättra koncentrationen.

Svamp-komplex med Reishi

Elexir Svamp Komplex med Reishi består av svamparna Reishi, Lion´s mane, Chaga och Shiitake. Det är ett kosttillskott i kapselform med Reishi som bidrar till immunsystemets normala funktion. Detta Svamp Komplex innehåller extrakt från fyra olika svampar. Elexir Svamp Komplex med Reishi är 100%vegansk. Rekommenderad dagsdos är 1 kapsel. 

• Med svamparna Reishi, Lion´s mane, Chaga och Shiitake
• För immunsystemets normala funktion
• 500 mg svampextrakt per kapsel

Reishi är en svamp med lång traditionell användning, framför allt i Kina. Reishi är rik på aktiva ämnen, så kallade polysackarider. Det finns många olika polysackarider men i Reishi finner man framför allt betaglukaner och triterpener. Reishi bidrar till immunsystemets normala funktion.

Lion´s mane är en vacker svamp med ett utseende som påminner om en lejonman. Lion´s mane kallas igelkottaggsvamp på svenska och har en långvarig användning inom kinesisk hälsofilosofi. Extraktet kommer från svampens fruktkropp som innehåller höga halter av aktiva ämnen, främst i form av polysackarider inklusive betaglukaner. Lion´s mane brukar klassas som ett så kallat nootropikum, dvs det innehåller ämnen som anses påverka vår mentala funktion.

Chaga är en svamp som växer på träd, framför allt björkar. Den kallas sprängticka på svenska. Den trivs i kallt klimat och växer vilt på många platser i Sverige och övriga Norden men även i Kina och Nordamerika. Chaga innehåller flera aktiva föreningar inklusive betaglukaner, triterpener och polyfenoler men även höga halter av antioxidanter.

Shiitake är en matsvamp som härstammar från östra Asien, särskilt från Japan, Kina och Korea. Den har länge varit en viktig del av asiatisk matlagning. Shiitake innehåller flera vitaminer och mineraler samt polysackarider inklusive betaglukaner.