Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Centrum- Varför är vitaminer viktiga?

 

Att leva en hälsosam livsstil innebär att vara i harmoni med din kropp och lyssna på vad den säger till dig. När det gäller mat gör du ditt bästa för att få i dig alla rätt näringsämnen för att hjälpa till att frigöra energi. Kosttillskott är till för att stödja de näringsämnen du får från maten och föra dig ett steg närmare dina hälsa och välmåendemål (t.ex. immunstöd)

Håll våra kroppar i gott skick

Vitaminer arbetar hårt för att hålla våra kroppar fungerande och de hjälper till att stödja viktiga processer som behövs i vårt dagliga liv. Varje näringsämne har ett uppdrag att leverera hälsofördelar som hjälper dig att nå dina välmåendemål.

Skyddar celler

Näringsämnen, som antioxidanter som vitamin C, vitamin E, selen och zink hjälper till att skydda cellerna från oxidativ stress.

Täck dina näringsbaser

Vi gör vårt bästa för att äta hälsosamt, men ibland är vi för upptagna för att äta ordentligt. En multivitamin kan hjälpa till att stödja dina dagliga behov av några av de viktiga vitaminerna och mineralerna

Vad kan vitaminer göra för dig?

 

Stöd immunitet

Bra näring hjälper till att stödja immunsystemets normala funktion. Ditt immunförsvar stöds av det du stoppar i din kropp, och vissa näringsämnen är kända för sina immunstödjande fördelar.

Näringsämnen som vitamin C, vitamin D och zink kan bidra till immunsystemets normala funktion.

Stödja en hälsosam ämnesomsättning

Vitaminer som Biotin samarbetar med andra enzymer i din kropp för att stödja metabolismen av protein, fett och kolhydrater. Att hålla sig fysiskt aktiv och äta en hälsosam kost hjälper också till att upprätthålla en hälsosam ämnesomsättning – faktorer som är viktiga för att stödja din allmänna hälsa.

Stöd underhållet av starka ben

Du vet förmodligen redan att kalcium är avgörande för normala friska ben. Men visste du att D-vitamin bidrar till normal adsorption av kalcium och fosfor och därmed också stöder normal benstyrka.

Huden producerar vitamin D efter direkt exponering för solljus, men den nödvändiga användningen av solskyddsmedel, svagt vintersolljus och dålig hudabsorption motverkar produktionen av detta livsviktiga näringsämne.

Hjälper till att möta dina näringsbehov

Att satsa på en ny matvana eller livsstil kan kännas givande. Multivitamintillskott kan hjälpa till att stödja dina näringsbehov.