Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Betavivo Hjärtan 644 g

Betavivo Hjärtan 644 g

Finns i lager
159 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Betavivo är en havreflinga som innehåller en hög koncentration av den kolesterolsänkande fibern betaglukan. En portion Betavivo varje dag är bevisat att sänka kolesterolet*, naturligt och utan biverkningar. Till Betavivo används havrekli från nordiska åkrar. 

Betavivo ger möjligheten till:  

  1. Sänka kolesterolet. Varje portion ger 3 g betaglukan från havre, den dagliga mängd som krävs för att aktivt sänka kolesterolet. Betaglukan från havre har visats sänka kolesterolet i blodet. Högt kolesterol är en riskfaktor för utveckling av hjärt- och kärlsjukdom.
  2. Blodsockerkontroll. Varje portion Betavivo bidrar till en minskad blodsockerökning efter måltid. 

Hur funkar det?

Betavivo innehåller en hög koncentration av den kolesterolsänkande fibern betaglukan och när flingan når magen binder betaglukanen i flingorna gallsyra och tar den med sig ut ur kroppen den naturliga vägen.

Då känner kroppen av att den behöver producera mer gallsyra. För att producera mer gallsyra så använder sig kroppen det "onda" LDL-kolesterolet som finns i blodet. Resultatet blir då att kolesterolet sänks. 0,9 dl om dagen är dosen för att få dessa fina effekter. 

Betavivo havrehjärtan kan förslagsvis ätas till frukost eller mellanmål med till exempel yoghurt. Tips! Om du tycker flingorna är lite hårda att tugga rekommenderas att vända ner dem i yoghurt eller mjölk ca 10 minuter innan intag - då blir det betydligt mer lättuggade. 

Varumärke
EAN
7350068600142
Förpackningsstorlek
644 g
Dosering & Användning

Dosering:

Betavivos spröda havrehjärtan ska du inkludera i din vanliga frukost för att öka mängden betaglukan. Du lägger endast till ett doseringsmått (dosmåttet på0,9 dl som medföljer) med Betavivo till din frukost.

Du kan enkelt blanda Betavivo med fil, yoghurt eller müsli för en god frukost, men det går även bra att äta en portion Betavivo påkvällen om man föredrar det.

Betavivo är neutral i sin smak vilket gör den optimal att kombinera med andra ingredienser som man gillar. Följ dagsdosen påett dosmått per dag. 

Innehåll

Ingredienser: 60% havrekli, havremjöl (innehåller gluten), fruktos

Rätt näringstabell är: 
Näringsvärde per 100 g / per portion:
Energi (kJ/kcal): 1336/319 307/73
Fett (g): 4,5 / 1,0
varav 

  • mättat fett: 0,8/ 0,2
  • enkelomättat fett: 1,7 / 0,4

Kolhydrater (g): 25,1 / 5,8

  • varav sockerarter: 5,0 /1,1

Fiber (g): 25,1 / 5,
Protein (g): 19,8 / 4,6
Salt (g): 0 / 0

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 159 kr