Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Retinol

Retinol har flera reparerande egenskaper och är ett mycket populärt ämne i serum och olika krämer. Det verkar långt ner i huden och ökar cellförnyelsen, stimulerar produktionen av kollagen och reglerar produktionen av talg. Retinol ändrar på så sätt hudcellernas beteende och är effektivt att använda mot bland annat rynkor, solskador, psoriasis och akne.

Här kan du köpa ansiktsvård med retinol på MEDS.

Vad är retinol?

Retinol är en A-vitamin som med sina små molekyler når långt ner i hudlagret. Det är vad man brukar kalla en cellkommunicerande ingrediens. I huden förvandlas molekylerna till A-vitaminsyra som har många positiva egenskaper för huden. A-vitaminer i hudvård och i läkemedelsklassade preparat kallas för retinoider. I retinoider ingår tretinoin, retinol palmitat och retinal. Tretinoin är starkast och finns i receptbelagda läkemedel som används vid behandling av akne, pigmentfläckar och rynkor. Retinol är mildare och finns i många hudvårdsprodukter som går att köpa receptfritt på apotek.

Retinol i hudvårdsprodukter

Retinol påverkar hudcellerna genom att stimulera kollagenproduktionen. Detta minskar tecken på hudens åldrande och motverkar rynkor och fina linjer. Du får en hud som ser fräschare ut och som har en jämnare ton och struktur. Dessutom ökar hudens cellförnyelse vilket hjälper till att reducera hudpigmentering från solskador. Retinol reglerar också talgproduktionen och används därför som en ingrediens i hudvårdsprodukter mot akne och fet hy.

Brukar du inte använda hudvårdsprodukter med retinol kan din hud reagera med lite rodnad och torrhet i början. Introducera därför retinol gradvis i din hudvårdsrutin. När huden vant sig och byggt upp en tolerans kan du använda produkten oftare. Eftersom huden blir lite extra känslig är det bra att komplettera med en vårdande och fuktbindande hudvårdsprodukt. Det är också viktigt att du alltid använder solkräm när du vistas i solen.

Retinol i kräm, ögonkräm och serum

Retinol finns i många olika typer av hudvårdsprodukter för alla olika hudtyper. Det finns till exempel i många dag- och nattkrämer men även i olika serum. Det går bra att använda krämer med retinol runt ögonen men välj då gärna en produkt som är anpassad för den tunna huden. Det kan ta ett litet tag innan du märker några effekter eftersom huden måste anpassa sig.

Om du är gravid

Receptfria hudvårdsprodukter innehåller låga halter av retinol men det är bra att vara försiktig med användandet under en graviditet. Fråga gärna din barnmorska om du är osäker. Huden är ofta extra känslig under en graviditet och därför är det extra viktigt att välja hudvårdsprodukter med omsorg.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
35 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 10
Vegan 13
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
akne
ansiktskräm
ansiktsmask
ansiktsolja
ansiktsrengöring
ansiktsvatten
anti-age
brun utan sol
hudkräm & body lotion
läppbalsam
professionell hudvård
reseförpackningar
retinol
serum
ögonkräm
akne 1
ansiktskräm 9
ansiktsmask 2
ansiktsolja 3
ansiktsrengöring 2
ansiktsvatten 3
anti-age 23
brun utan sol 1
hudkräm & body lotion 1
läppbalsam 1
professionell hudvård 11
reseförpackningar 1
retinol 35
serum 14
ögonkräm 4
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
acasia skincare
biodroga md
dermaceutic
dermalogica
dr. brandt
emma s.
james read
jorgobé
l300
lernberger stafsing
nacomi next level
nanoil
peter thomas roth
pixi
skinroller
verso skincare
acasia skincare 1
biodroga md 2
dermaceutic 2
dermalogica 2
dr. brandt 2
emma s. 1
james read 1
jorgobé 1
l300 4
lernberger stafsing 1
nacomi next level 5
nanoil 1
peter thomas roth 2
pixi 8
skinroller 1
verso skincare 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
anti-age
parfymfri
vegan
anti-age 19
parfymfri 5
vegan 13
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
akne & finnar
alla hudtyper
blandad
fet
känslig & irriterad
mogen
normal
pigment
akne & finnar 3
alla hudtyper 24
blandad 1
fet 2
känslig & irriterad 5
mogen 9
normal 2
pigment 3
Visa alla
Visa färre