Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

CeraVe Eye Repair Cream - nu i Sverige!

CeraVe Eye Repair Cream - nu i Sverige!

Ögoncremen som gjort succé i USA har äntligen kommit till Sverige - CeraVe Eye Repair Cream! Vi blev så klart nyfikna! Vi tog ett snack med Camilla Norbye på L’Oréal, om vad som gör den unik.

Vad gör CeraVe Eye Repair Cream så bra?

– CeraVe's ögoncreme har en fantastisk lätt konsistens som snabbt absorberas. Som alla CeraVe's produkter innehåller ögoncremen 3 essentiella ceramider, ceramid 1, 3 och 6-II, som stärker barriärfunktionen. Hyaluronsyra återfuktar den tunna huden i ögonområdet effektivt och ett marint och botaniskt komplex minskar mörka ringar och påsar i ögonområdet. Vår ögoncreme är utan parfym och kan användas i hela ögonområdet, även på övre och undre ögonlock utan att irritera tårkanalen.

Wow, exakt vad man behöver!

– Ja, dessutom reduceras synliga torrhetslinjer, mörka ringar och påsar under ögonen. Hela ögonområdet blir vitaliserat för en utvilad och klar blick.

Varför ska man inte bara ha en vanlig hudcreme runt ögonen?

– Skillnaden mellan en ”vanlig” hudcreme och en ögoncreme är dess olika egenskaper och effekt. En ögoncreme har ingredienser som motverkar det som uppstår på den mycket tunna och känsliga huden i ögonområdet. Du finner även egenskaper som speciellt motverkar mörka ringar, påsar och trötthetstecken, vilket ej uppstår på huden i övrig. Dessutom är en ögoncreme alltid testad på huden i ögonområdet.

Man kan ju lätt få som små vita pluppar när man använder creme runt ögonen, varför?

– Ni tänker på milier, dvs små vita knottror som ofta kan uppstå i ögonområdet. Detta förekommer oftast på torr hud i ögonområdet, då huden producerar talg för att kompensera för uttorkning. Det kan även uppstå då du har valt en för fet produkt på den tunna huden i ögonområdet. Men andra ord är CeraVe ögoncreme det perfekta valet för återfuktning och mjukhet genom en lätt konsistens.

Hur snabbt märker man skillnad när man börjar använda den och vad händer?

– Du märker en omedelbar effekt genom att en torr och kanske irriterad hud med rodnad i ögonområdet lugnas, återfuktas och får en naturlig hudton.

Hyaluronsyra är ju väldigt poppis, hur verkar den?

– Den är mycket känd för att återfukta huden effektivt och därmed kan huden bevara sin naturliga nivå av fukt, som krävs för att huden ska vara mjuk, smidig och stark.

MVE-teknologi för kontinuerlig återfuktning och Hyaluronsyra, är lugnande niacinamid, aloe-vera extrakt och rödalgextrakt. Ett optiskt kamomillextrakt reflekterar ljus vilket ger lyster på huden i ögonområdet och såväl sötmandelolja som jojobaester ger mjukhet och komfort.

Vad är speciellt med CeraVe som märke?

– Det alldeles unika med CeraVe kan du även utläsa av namnet. Cera står för Ceramider och Ve för vår innovativa MVE-teknologi som ger en kontinuerlig återfuktning på huden i upp till 24 timmar. CeraVe har utvecklats tillsammans med dermatologer som just betonar ceramidernas betydelse för en återfuktad och stark hud. En mängd olika hudbesvär såsom eksem och akne, kan ofta relateras till hudens ceramidnivå och en försvagad barriärfunktion.

Tack Camilla, nu hoppas vi att våra mörka ringar blir ett minne blott! 

”Äntligen en ögonkräm från CeraVe! Eye Repair Cream är både återfuktande och mjukgörande samtidigt som den ljusar upp runt ögonen. Innehåller bland annat Ceramider, niacinamid, hyaluronsyra, vitamin E och aloe vera. Fungerar felfritt under make up!” - Leyglow

CeraVe Eye Repair Cream är berikad med 3 essentiella ceramider och hyaluronsyra och hjälper till att minska synligheten av mörka ringar och påsar under ögonen, för en klarare hud som ser smidigare ut.

Shoppa CeraVe här!

CeraVe Moisturising Lotion 52 ml
99 kr (Rek.pris 139 kr)
CeraVe Moisturising Lotion 473 ml
99 kr (Rek.pris 149 kr)
CeraVe Hydrating Cleanser 236 ml
75 kr (Rek.pris 99 kr)
CeraVe Moisturising Cream 50 ml
44 kr (Rek.pris 59 kr)
CeraVe Foaming Cleanser Pump 473 ml
129 kr (Rek.pris 169 kr)
CeraVe Moisturising Lotion 236 ml
79 kr (Rek.pris 119 kr)
CeraVe Moisturising Cream 177 ml
109 kr (Rek.pris 139 kr)
CeraVe Foaming Cleanser 236 ml
79 kr (Rek.pris 109 kr)
CeraVe Foaming Cleanser 88 ml
54 kr (Rek.pris 69 kr)