Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Hormonell obalans hos kvinnor

Upplever du svårigheter att somna, en minskad sexlust och har ett humör som åker berg och dalbana? Det kan vara resultatet av en hormonell obalans.

I den här artikeln från 4HER-serien kommer vi att titta närmare på 8 vanliga tecknen på hormonrubbningar och ge tips för att återställa hormonell balans.

 • Vegan
  4Her 50+ 60 tabletter
  239 kr
 • Vegan
  4Her PMS 60 tabletter
  289 kr
 • 20%
  Vegan
  4Her Hair 60 tabletter
  231,20 kr 289 kr
 • Vegan
  4Her Menopause 60 tabletter
  289 kr
 • Vegan
  4Her Hormonal Balance 60 tabletter
  289 kr

Vad är hormoner?

Hormoner är som små dirigenter som står bakom kulisserna och styr hela showen - allt från hur snabbt vi smälter vår midnattssnack till vilket humör vi vaknar upp med på morgonen.

Att förstå hormonrubbningar

Hormonella obalanser uppstår när det antingen finns ett överskott eller en brist på vissa hormoner i kroppen, vilket stör den fina balansen som krävs för optimalt välbefinnande.

Hormonella obalanser hos kvinnor är ganska vanliga och kan delvis bero på genetiska faktorer, olika livsstilsval men även olika livsfaser som:

● Menscykeln

● Graviditet

● Klimakteriet

Flera hormoner spelar nyckelroller i det kvinnliga reproduktionssystemet, inklusive:

● Östrogen

● Progesteron

● Testosteron

● Sköldkörtelhormoner

Vanliga tecken på hormonella obalanser

Det är inte alltid så enkelt att veta om det är just hormonerna som bråkar. Trots det finns det några typiska tecken som kan indikera sådana förändringar:

1. Trötthet och låg energinivå: Att konstant känna sig trött, trots tillräckligt med sömn, är ett av de vanligaste tecknen på hormonrubbningar hos kvinnor.

2. Humörsvängningar och irritabilitet - PMS

Vi alla kan vara lättirreterade emellanåt, men om du upplever att ditt humör spökar allt för ofta så kan det ha att göra med premenstruellt syndrom (PMS). Det kan vara värt att testa ett kosttillskott som lindrar PMS-besvären.

4HER PMS är ett kosttillskott utvecklat för kvinnor som vill ha lindring av PMS-besvär såsom humörsvängningar och obehag.

3. Oregelbundna menstruationscykler: Förändringar i menstruationscykelns längd, frekvens eller intensitet kan tyda på hormonella obalanser.

4. Förändringar i libido: Minskad sexlust är frustrerande både för dig själv, men även för din partner om du är i en relation. Det finns hjälp att få och en start kan vara att ta ett blodprov för att undersöka de hormoner som styr sexlusten.

4HER Hormonal Balance är ett kosttillskott för kvinnor som vill balansera sin hormonella aktivitet - och behålla sin sexuella hälsa, energi och vitalitet.

5. Viktökning eller svårigheter att gå ner i vikt: Hormoner spelar en roll i vår metabolism, och en möjlig orsak till att du som kvinna upplever viktökning (speciellt i bukregionen) kan vara förändringar i din ämnesomsättning.

6. Håravfall eller tunnare hår: Obalanser i sköldkörtelhormoner eller androgener kan bidra till håravfall eller tunnhårighet hos kvinnor. Men det är också viktigt att komma ihåg att håravfall och tunt hår kan ha att göra med att du helt enkelt inte får i dig tillräckligt av de näringsämna som kroppen och håret behöver.

4HER - Hair är ett kosttillskott för kvinnor med över 20 aktiva ingredienser som bl.a. biotin som bidrar till att bibehålla normalt hår, zink som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och koppar som bidrar till normal hårpigmentering.

7. Förändringar i huden: Hormonella obalanser kan även yttra sig i hudproblem som akne, torrhet eller överdriven oljighet.

8. Värmevallningar och nattliga svettningar: Klimakteriet Nattsvettningar och plötsliga värmevallningar är vanliga tecken vid klimakteriet. Dessa tecken är ofta förknippade med klimakteriet, under vilket östrogennivåerna minskar avsevärt.

4HER Menopause är ett kosttillskott med bl.a. rödklöver som hjälper kvinnor att hantera de tecken som är förknippade med klimakteriet, exempelvis:

● Värmevallningar

● Nattliga svettningar

● Irritabilitet och rastlöshet

En kropp i harmoni - hormonell balans

Om du känner igen dig i och upplever ett eller flera av dessa tecken som vi nämt ovan så finns det lyckligtvis hjälp att få. Ibland är det bara en liten obalans som behöver lite kärlek och omtanke för att återgå till det normala.

Oberoende av vad som orsakar den hormonella obalansen är det avgörande att tillhandahålla kroppen de nödvändiga vitaminerna och aktiva ämnena för att hålla våra hormoner i schack.

 

Det är här 4HER-serien kommer in i bilden - Nordens ledande sortiment av kosttillskott för kvinnor!

Serien är utvecklad för kvinnor i alla livets faser:

● Tecken på PMS

● Minskad sexlust

● Klimakteriet

● Brist på energi

● Hårhälsa

Hitta det kosttillskott som passar dig och den fas du befinner dig i!